Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija sagrābj lielāko un vecāko tumšā tīmekļa tirgu “Hydra”, kas pieder Krievijai

    Jaunākie raksti

    Vācijas federālajai policijai kopā ar ASV tiesībaizsardzības iestādēm izdevies sagrābt Krievijā bāzēto tumšā tīmekļa tirgu, kas tiek uzskatīts par pasaulē lielāko un vecāko šāda veida tirgu. Varas iestādes pagaidām nav varējušas apturēt visas noziedzīgās operācijas, kas notiek šajā platformā, taču ziņots, ka izdevies slēgt “Hydra” serveru infrastruktūru Vācijā, konfiscējot “Bitcoin” 23 miljonu eiro vērtībā.

    Zināms, ka “Hydra” tika veikti 80% no visiem ar tumšo tīmekli saistītajiem kriptovalūtas darījumiem. Taču tajā tiek tirgotas arī narkotikas, zagtu kredītkaršu informācija, viltoti rēķini un dokumenti, kā arī dažādas citas nelegālas preces. Tā kā “Hydra” ir bāzēts Krievijā, likumsakarīgi, ka tajā lielākoties darbojās likumpārkāpēji no šīs un blakus valstīm. Kopumā šajā platformā reģistrējušies 17 miljoni lietotāju un 19 tūkstoši pārdevēju. Tā apgrozījums 2020. gadā sasniedza 1,23 miljardus eiro.

    Reklāma

    Lai arī ilgu laiku galvenais fokuss šajā platformā tika likts uz narkotiku tirdzniecību, pēdējā laika tendences rāda uz arvien aktīvāku kriptovalūtu atmazgāšanu. Kibernoziedznieki varēja iegādāties kriptovalūtu no citiem pārdevējiem apmaiņā pret rubļiem un pēc tam saņemt skaidru naudu, izmantojot maksājumu lietotnes, piemēram, “YooMoney”, “Tinkoff” vai “QUIWI”. Nesen arī atklāts, ka vēl šī gada sākumā “Hydra” atradās kriptovalūtas 200 miljonu dolāru vērtībā.

    Līdz ar Vācijā bāzētā servera slēgšanu varas iestādes tagad sāk izmeklēšanu pret “Hydra” “nezināmajiem operatoriem un administratoriem”, kuri tiek turēti aizdomās par narkotiku pārdošanu un iesaistīšanos naudas atmazgāšanā.

    Jāpiebilst, ka pērn Vācijas iestādes slēdza tumšā tīmekļa tirgu “DarkMarket”, kam tolaik bija gandrīz pusmiljons lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ģirts
    07.04.2022 13:15

    Sagrābt. tas skan vienkārši episki.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    07.04.2022 15:07

    Planet is healing 🙏

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    hmmm :)
    07.04.2022 16:22

    Galvenais lai skan vareni! :)
    Arī Krievijā propoganda izmanto varenus virsrakstus, ar kaut ko mums jau viņiem ir jaatbild :D

    Dedzinam pērno zāli
    07.04.2022 16:40

    Nu 100% visi serveri atradās Hetznerā! :-D

    Reklāma