Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina izmanto sejas atpazīšanas tehnoloģiju Krievijas karavīru identificēšanai

    Jaunākie raksti

    Karā, kas šobrīd norisinās Ukrainā, būtiska nozīme ir ne tikai ieročiem, bet arī tehnoloģijām. Piemēram, Ukraina sākusi izmantot “Clearview AI” sejas atpazīšanas tehnoloģiju, kas lieti noder Krievijas karavīru identificēšanai.

    Uzņēmuma izpilddirektors Hoans Tons Zets norādījis, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā “Clearview AI” piedāvāja Ukrainas Aizsardzības ministrijai brīvu piekļuvi savai sistēmai. Uzņēmums sākotnēji ierosinājis, ka valsts šo tehnoloģiju var izmantot, lai atkal apvienotu bēgļus ar viņu ģimenēm, cīnītos ar dezinformāciju, identificētu ienaidniekus, mirušos utml. “Clearview AI” gan uzsvēris, ka šo risinājumu gan nevajadzētu izmantot kā vienīgo identifikācijas metodi.

    Reklāma

    Norādīts, ka uzņēmumam ir piekļuve vairāk nekā diviem miljardiem fotoattēlu no Krievijas sociālā medija “VKontakte”, taču kopumā tā datubāzē glabājas vairāk nekā desmit miljardi attēlu. Vienlaikus “Clearview AI” radītā tehnoloģija saņēmusi arī krietnu devu kritikas. Nesenākais gadījums noticis vien šomēnes, kad uzņēmums saņēmis 20 miljonu eiro lielu sodu no Itālijas, kas lika dzēst savu iedzīvotāju un pilsoņu attēlus saistībā ar datu aizsardzības pārkāpumiem. Līdzīgi gadījumi saistās arī ar Lielbritāniju, Kanādu, Austrāliju, Franciju, ASV, kā arī “Meta”, “Google”, “Venmo”, “Twitter”, kas pieprasījuši uzņēmumam dzēst savu lietotāju attēlus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma