Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks priecēs fanus, Teksasas lidostas tuvumā uzstādot “Starship” prototipu

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” esošā raķešu bāze Boka Čika ciematā Teksasā šo gadu laikā kļuvusi par ievērojamu tūristu piesaistes objektu. Vienai daļai tur notiekošā rosība ir gluži kā zobu sāpes, taču citos “SpaceX” aktīvā darbošanās rada neviltotu interesi. Atbildot uz ierakstu “Twitter”, Īlons Masks nesen paziņojis, ka vienu no saviem “Starship” protipiem varētu izvietot Teksasas lidostas apkārtnē un dot iespēju to ikvienam interesentam aplūkot tuvumā.

    Pēc ierakstiem “Twitter” izskatās, ka “Starship” prototips varētu tikt izvietots pie netālu esošās Braunsvilas Dienvidpadre salas starptautiskās lidostas. Domājams, tas būs diezgan veiksmīgs tūristu piesaistes objekts, ko vēlētos redzēt ne vien Teksasā un ASV dzīvojošie.

    Vienlaikus līdz šim “SpaceX” saskārusies ar diezgan lielu kritiku no vietējo puses, kuri pauduši bažas par Boka Čika publiskās pludmales, kā arī tuvējās šosejas slēgšanu raķešu palaišanas laikā. Oktobrī vides aizstāvju grupa pat iesūdzēja tiesā “SpaceX”, apgalvojot, ka Boka Čika pludmale raķešu palaišanas un to testēšanas dēļ esot slēgta vairāk nekā 450 stundas gadā.

    Neskatoties uz dažu iedzīvotāju kritiku, savs labums no “SpaceX” darbošanās tiek arī vietējiem. Piemēram, Īlons Masks pērn ziedojis 20 miljonus dolāru Kameronas apgabala skolām un 10 miljonus dolāru Braunsvilas centra atdzīvināšanai. Viņam ir arī plāni netālu no savas raķešu palaišanas bāzes būvēt jaunu pilsētu ar nosaukumu “Starbase”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma