Web Analytics
More
    Reklāma

    Visticamāk, tā tomēr būs Ķīnas raķete, kas marta sākumā ietrieksies Mēnesī

    Jaunākie raksti

    Janvāra beigās rakstījām par Zemes iemītnieku neapdraudošu, taču visādā ziņā interesantu notikumu – “SpaceX” raķetes “Falcon 9” otrā pakāpe pēc septiņu gadu lidināšanās kosmosā ietrieksies Mēnesī. Taču, ļoti ticams, ka “SpaceX” šoreiz nemaz nav pie vainas un patiesībā tā ir Ķīnas raķete, kas marta sākumā sadursies ar Mēnesi.

    Astronoms Bils Grejs (Bill Gray) janvāra beigās atklāja, ka “Falcon 9” raķete, ko izmantoja “DSCOVR” satelīta palaišanai 2015. gadā, ietrieksies Mēnesī. Taču nupat viņš paziņojis, ka nepareizi identificējis šo objektu. Viņam tagad esot pierādījumi, ka tā patiesībā ir Ķīnas raķetes “Chang’e 5-T1” otrā pakāpe no 2014. gadā uzsāktās misijas.

    Reklāma

    Par šo labojumu jāpateicas NASA inženierim Džonam Džordžini, kurš izseko aktīvos kosmosa kuģus. Viņš e-pastā esot norādījis, ka “Falcon 9” raķetes trajektorija misijas “DSCOVR” laikā atradusies pārāk tālu no Mēness, tāpēc ir maz ticams, ka kāda no tās daļām varētu tur ietriekties. Turpretī Ķīnas raķetes “Chang’e 5-T1” palaišanas laiks un trajektorija norāda par krietni lielāku iespējamību sadurties ar Mēnesi. Grejs norādījis, ka šie joprojām paliek “netieši” pierādījumi, tomēr ir diezgan pārliecināts par to patiesumu.

    Lai arī kas tas beigu beigās būtu par objektu, katrā ziņā plānots, ka tas Mēnesī ietrieksies 4. martā ap 14:25 pēc Latvijas laika. No zemes gan neko laikam īsti redzēt nevarēšot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma