Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētnieki Tasmānijā būvē melno kasti, lai novērstu cilvēces bojāeju

    Jaunākie raksti

    Straujās klimata pārmaiņas cilvēces nākotni padara arvien neparedzamāku un nākamo paaudžu dzīvi arvien drūmāku. Globālā sasilšana un ar to saistītā jūras līmeņa celšanās, bioloģiskās daudzveidības samazināšanās, kā arī kaitīgo emisiju palielināšanās nav nekāda joka lieta un draud rezultēties ar globālu katastrofu. Ar mērķi reģistrēt ar klimata pārmaiņām saistītus datus un izstrādāt attiecīgu rīcības plānu cilvēces bojāejas novēršanai Austrālijas lielākā mārketinga komunikācijas kompānija “Clemenger BBDO” kopā ar Tasmānijas universitātes pētniekiem uzsākuši projektu “Black Box” jeb “Melnā kaste”.

    Pētnieki plāno uzstādīt fizisku melno kasti Austrālijai piederošās salas Tasmānijas rietumu krastā un cer to iedarbināt šī gada sākumā. Risinājuma galvenais uzdevums būs reģistrēt svarīgākos datus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām, piemēram, okeāna paskābināšanās, enerģijas patēriņš, CO2 līmenis, zemes un jūras temperatūra. Tāpat melnajā kastē tiks ierakstīta informācija, kas saistīta ar galvenajiem klimata jaunumiem, nozīmīgām klimata konferencēm utml. Projektā iesaistītie šādi cer arī palielināt uzņēmumu un politiķu līdzdalību un atbildību par klimata pārmaiņām.

    Reklāma

    Melnajā kastē ierakstītos datus aizsargās ap 7,6 cm biezs tērauda slānis. Tā tiks darbināta ar saules enerģiju + akumulatoru, kas nodrošinās nepārtrauktu darbību. Pētnieki cer, ka šādā veidā varēs ierakstīt klimata datus nākamajiem 30 – 50 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Insse Karnīte
    14.01.2022 11:33

    No ka jūs baidāties ka uz zemes būs paradīzes klimats un daudz lietas uzpeldēs. Nav nekāda sasilšana agrāk nebij ziemas vispār. Vnk ir sugas kas nevar dzīvot saules gaisma un ir tāda aizdoma ka ja viņi nedabūs prom silto klimatu un sauli tad tieši viņi būs izmirst oša suga.

    Krotow
    14.01.2022 15:52

    Visticamāk objekts paliks kā piemiņa par cilvēku sugu citplanētiešiem, kuri varbūt kādreiz uz šo planētu atlidos. Ja vien vietējie to ātrāk neizlaupīs un neizdemolēs.

    bobis
    22.01.2022 06:15

    Ja taja vienigi nebus labakie tasmanisi.

    Reklāma