Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung televizoru pultis uzlādēsies no mājas Wi-Fi

    Jaunākie raksti

    Apple neizdevās izveidot īstenu bezvadu uzlādi, bet to paveicis Samsung, atrisinot neesošu problēmu. Kaut gan varbūt pults baterijas nomaiņa vienu reizi gadā kādam ir apgrūtinoša darbība. Jau šajā gadā nopērkamo Samsung televizoru pultis uzlādēsies no mājas Wi-Fi.

    Samsung CES norises laikā parādījis jauno viedo televizoru pultis, kas pašas uzlādējas no mājas Wi-Fi. Samsung norāda, ka septiņu gadu laikā tā tiks ietaupīti 99 miljoni AA un AAA bateriju.

    Reklāma

    Samsung Eco Remote pultīs būs iestrādāts neliels Saules enerģijas panelis un vienlaikus pulti lādēs Wi-Fi. Turklāt nevajadzēs meklēt speciālu Wi-Fi maršrutētāju – pietikšot ar to, kas jau mājoklī darbojas.

    Jaunā Eco Remote būs pieejama kopā ar 2022. gada Samsung Frame, Serif un Sero sēriju televizoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    07.01.2022 11:19

    Šitās pultis ar saules paneli bija jau 2021.gada modeļiem. No 2022.nāks papildus Wifi uzlāde, jeb vecajām pultīm ar saules paneļiem jau šī fīča ir iekšā?

    Biteme
    07.01.2022 11:39

    “Saules enerģijas panelis” – t.i. ja pults atradīsies zem ieslēgtas spuldzes, tā nelādēsies, prasot saules gaismu? Cik zināms, gaisma->elektrība pārveidotājiem ir vienalga, vai gaisma ir dabiska vai mākslīga.

    Mmm
    07.01.2022 12:32
    Reply to  Biteme

    Zinātniski pareizi ir fotoelementu šūnu panelis, bet ikdienā to sauc par saules paneli vai bateriju ērtības labad.
    Vienkārši fascinē latviešu vēlme visam piekasīties vai oponēt. Sevišķi komentāros bieži var novērot, ja nevar piekasīties par tēmu tad piesiesies par terminoloģiju vai gramatiku. :)

    digitalk
    07.01.2022 13:21
    Reply to  Mmm

    ikdienā to sauc par saules paneli

    tātad par ‘saules enerģijas paneli’ tomēr nesauc? viena lieta ir ja lieto ierastus terminus, kā saules baterija, bet pilnīgi cita, kad mēģina izgudrot pseidozinātnisku terminu. par to nav grēks iesmiet.

    Biteme
    07.01.2022 15:04
    Reply to  digitalk

    Runājot par Saules enerģiju – redzamā spektra gaismas stari vispār ir niecīga daļiņa no Saules enerģijas. Ek, ja varētu ar bateriju nobraukt gar Sauli, mazliet palādēt no pirmavotiem)

    Raivis Terinks
    07.01.2022 14:06

    Skarbi. Tagad kaimiņš no mana WiFi (un manas dārgās elektrības) uzlādes savu tv pulti…

    Reklāma