Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” publicēts pirmais ieraksts, kas tapis vienīgi ar domu spēku, izmantojot smadzeņu čipu

    Jaunākie raksti

    Smadzeņu čipa izstrāde, kas ļauj darīt lietas vienīgi ar domu palīdzību, nav joma, pie kuras darbojas tikai Īlona Maska vadītais uzņēmums “Neuralink“. Ir vairākas kompānijas, kas jau tagad testa nolūkos piedāvā gatavus risinājumus un cilvēki tos efektīvi liek lietā. 62 gadus vecais austrālietis Filips O’Kīfs ar smadzenēs implantēta čipa palīdzību ar domu spēku radījis un publicējis pasaulē pirmo “Twitter” ierakstu.

    Vīrietis sirgst ar amiotrofo laterālo sklerozi – strauji progresējošu nervu sistēmas slimību, kas ietekmē smadzeņu un muguras smadzeņu nervu šūnas, izraisot muskuļu kontroles zudumu. Lai arī viņa ekstremitātes nestrādā, Filips varēja publicēt ierakstu “Twitter”, izmantojot neirotehnoloģiju startapa “Synchron” izstrādāto smadzeņu čipu. Ieraksts tika ievietots “Twitter” caur “Synchron” izpilddirektora Tomasa Okslija profilu.

    Reklāma

    Filips uzsvēris, ka čips viņam palīdzot atgūt neatkarību. To, ko cilvēki parasti paveic ar ekstremitātēm, viņš tagad varot izdarīt ar domu spēku. Filips uzsver, ka līdz ko padzirdējis par šo tehnoloģiju, sapratis, cik lielu neatkarību tā viņam varētu sniegt. Viņš stāsta, ka iemācījies apskatīt e-pastu, veikt naudas pārskaitījumus, iepirkties internetā un tagad arī publicēt ierakstus bez fiziskas datorpeles klikšķināšanas – vienīgi ar domu palīdzību.

    Smadzeņu čips Filipam tika implantēts 2020. gada aprīlī pēc tam, kad viņa stāvoklis pasliktinājās un viņš vairs nevarēja patstāvīgi veikt ikdienas darbības.

    AvotsUnilad
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma