Web Analytics
More
    Reklāma

    “Land Rover” oficiāli prezentē jaunās paaudzes “Range Rover”

    Jaunākie raksti

    Britu autoražotājs Land Rover svinīgā pasākumā iepazīstinājis ar jaunās paaudzes “Range Rover” modeli, kas klientus sasniegs jau nākamgad. Kā tas pieņemts, jaunais modelis ierodas ar vēl lielāku tehnoloģiju bagātību, izsmalcinātību un pats ražotājs, protams, saka, ka tas visādā ziņā ir labāks nekā iepriekšējais modelis.

    Viens no galvenajiem jaunumiem ir trešā sēdekļu rinda, kas to padara krietni pievilcīgāku ģimenēm un sniedz papildus ieročus cīņā ar konkurentiem. Mašīna patiesībā būs nopērkama divās konfigurācijās – ar divām vai trim sēdekļu rindām. Versija ar trim rindām būs par 20 centimetriem garāka nekā standarta “Range Rover”, tāpat par 30 centimetriem palielināta garenbāze, sniedzot vairāk vietas tieši otrajā un trešajā rindā sēdošajiem.

    Reklāma

    Sākotnēji mašīna būs nopērkama ar diviem motoriem. Pamatizvēle “P400” modelī būs 3.0 litru sešcilindru benzīna motors, kas attīstīs 395 zirgspēkus (550Nm). Šo dzinēju papildinās 48V “mild-hybrid” sistēma. Dārgākajā “P530” modelī būs pieejams 4,4 litru V8 ar divām turbīnām, kas attīstīs 523 zirgspēkus (750Nm). Šis dzinējs iegūts no Land Rover vecajiem labajiem draugiem BMW. Land Rover sola, ka V8 motors mašīnu līdz 100km/h spēs iekustināt 4,4 sekundēs.

    Autoražotājs nodrošinās arī nākotnei – 2023. gadā ieradīsies plug-in hibrīda versija, bet 2024. gadā piedāvājumā parādīsies pilnībā elektrisks “Range Rover”. Plug-in hibrīda izpildījumā tiks apvienots pašu izstrādātais sešcilindru dzinējs ar 38,2kWh bateriju un 105kW (140Zs) jaudīgu elektromotoru, sistēmas kopējai jaudai sasniedzot 434 zirgspēkus. Ar pilnu bateriju elektriskajā režīmā auto spēšot veikt līdz pat 100 kilometriem. Detaļas par pilnībā elektrisko modeli tiek gaidītas nākamā gada laikā.

    Jaunais “Range Rover” aprīkots ar daudzām mūsdienu tehnoloģiskajām palīgierīcēm. Auto jau standartkomplektācijā ir visu riteņu piestūrēšana, kas tam nodrošina mazāko apgriešanās rādiusu visā Land Rover apvidus auto saimē. Mašīnas multimediju sistēmu iespējams papildināt ar 35 skaļruņu “Meridian” audio sistēmu, kurai ir arī “noise-cancelling” funkcija, proti, sistēma pati pieklusina dažādus fona trokšņus, piemēram, pretvēju, riepu troksni un motora skaņu. Vadītājs saņēmis 13,7 collu digitālo instrumentu paneli, savukārt multimediju sistēmu darbinās 13,1 collu liels ekrāns. Aizmugurējiem pasažieriem pieejami divi 11,4 collas lieli ekrāni.

    Mašīna veidota, izmantojot jaunu elektronisko arhitektūru, kas iekšēji tiek saukta par “EVA 2.0”. Ražotājs norāda, ka tas ļaus veidot bezvadu savienojumu ar vairāk nekā 70 elektriskajiem mašīnas vadības blokiem. Teorētiski tam vajadzētu ļaut atjaunināt dažādas funkcijas un pievienot jaunas, taču šeit neizbēgami pastāv arī kaitniecības risks.

    Plānots, ka jaunais “Range Rover” Latvijā varētu ierasties nākamā gada pavasarī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma