Web Analytics
More
    Reklāma

    Mājas audiosistēmas VSSL A.1 Home, TruAudio CT-4 un TruAudio cSUB 10 apskats

    Jaunākie raksti

    Mūzikas straumēšana viedierīcē nav nekas jauns vai ārkārtējs, gandrīz katrs izvēlas maksas vai bezmaksas plānu, lai klausītos savu iemīļoto mūziku ceļā vai darba vietā. Bet kas notiek mājās? Kāpēc te atsakāmies no kāda labāka skanējuma risinājuma, dodot priekšroku vājas kvalitātes Bluetooth tumbiņām?

    VSSL A.1 Home ir sākuma līmeņa vienas zonas pastiprinātājs ar iebūvētu straumēšanas servisu atbalstu. Faktiski VSSL A.1 Home ir tā dēvētās D klases pastiprinātājs ar 35W jaudu, tam pat ir dažādas digitālās un analogās ieejas, lai VSSL A.1 Home varētu izmantot kopā ar mājoklī jau esošajām ierīcēm – televizoru, Blu-ray atskaņotāju, spēļu konsoli vai kādu citu ierīci.

    Reklāma

    VSSL A.1 Home pie mums atbrauca kopā ar TruAudio CT-4 stereo skandām un TruAudio cSUB 10 zemo frekvenču skandu. Atliek vien savā saimniecībā atrast atbilstošus vadus un to visu savienot kopā. Šis ir viens no modernās dzīves mīnusiem, jo daudzi jau ir aizmirsuši par pastiprinātājiem un resīveriem mājās – arī man nācās parakties pa kastēm, lai piemeklētu vadu zemo frekvenču skandas pieslēgšanai. Līdzi tiek doti tikai elektrības vadi.

    Uzreiz piebildīšu, ka likt pastiprinātāju uz zemo frekvenču skandas nav prātīgi, to darīju tikai, lai sataisītu fotogrāfijas. Ražotāji savos reklāmas materiālos arī dara tāpat.

    Tehniskā specifikācija

    • Zonas: 1
    • Kanāli: 2
    • Jauda: 35 W @ 8 Ω RMS, 50 W @ 4 Ω RMS
    • Ieejas: 1 x Network, 1 x Digital Coax, 1 x Optical, 1 x RCA, 1 x IR
    • Bezvadu savienojumi: Airplay2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth
    • Wi-Fi: 2.4 un 5 GHz, divas antenas, MIMO atbalsts
    • Izejas: 1x RCA, 1x Optical, 1x Digital Coax, 1x Subwoofer Out
    • Cena: ap 670 eiro apskata tapšanas laikā

    Izskats un uzbūve

    VSSL A.1 Home izmēru ziņā ir aptuveni mūsdienu bezvadu maršrutētāja izmērā, tas noteikti ir lielāks par digitālās televīzijas dekoderi. Ierīce veidota no matētas, patīkamas plastmasas, priekšpusē ir divas indikācijas gaismiņas, sānos ir dzesēšanas atveres un aizmugurē ir visas pieslēgvietas.

    Kā var labi redzēt, skaļruņu pievienošanai nāksies izmantot speciālu adapteri, kas nāk VSSL A.1 Home komplektā. Jāsaka, ka VSSL A.1 Home līdzi tiek dots tikai elektrības vads, tālvadības pults pagarinošais vads (bet ne pati pults) un jau minētais adapteris skandu pieslēgšanai. VSSL A.1 Home pavisam noteikti paļaujas uz viedtālruņu lietotni, to var just uz katra soļa.

    VSSL A.1 Home apakšdaļā ir divu veidu peciņas – vienas ir ar magnētiem piestiprinātas pie ierīces korpusa, šīs peciņas var noņemt, ja vēlies VSSL A.1 Home skrūvēt pie sienas. Otras peciņas tikai kādu milimetru izlien no korpusa, tās paredzētas, lai VSSL A.1 Home nešļūkā pa sienu. Skrūvēšanai pie sienas ir paredzētas speciālas atveres VSSL A.1 Home apakšdaļā.

    AMP slēdzītis iespējo vai atspējo pastiprinātāja darbību. Tas ir noderīgs, ja slēgsi VSSL A.1 Home pie cita pastiprinātāja, izmantojot ierīci tikai straumēšanai, bet ne skandu darbināšanai.

    Iestatīšana un lietotne

    VSSL A.1 Home uzvedas ļoti līdzīgi kā citas Chromecast tipa ierīces, kad ierīci iestati ar Android viedtālruni. Iestatīšana tiek iesākta ar VSSL lietotni, bet lietotājs uzreiz tiek aicināts atvērt Google Home, lai VSSL A.1 Home iestatītu kā Chromecast tipa ierīci. Google Home nākas pievienot VSSL A.1 Home savām ierīcēm, iestatīšana un aktivizēšana aizņem aptuveni 2 līdz 3 minūtes.

    Pēc tam VSSL A.1 Home darbojas identiski tam, ko sagaidām no citām Chromecast tipa ierīcēm – populārais Spotify uzreiz piedāvā atskaņot mūziku ar VSSL A.1 Home palīdzību.

    Pie iestatīšanas arī gribētu pieskaitīt skandu pieslēgšanu. Diemžēl ne skandām, nedz arī pašam VSSL A.1 Home līdzi nekādi vadi nenāk, tāpēc sagatavo jau vadu čupiņu, nepiemirstot par zemo frekvenču skandas pieslēgšanu. Jāsaka, ka skandu vadu adapters varēja būt nostrādāts kaut kā asprātīgāk, lai nebūtu jāmeklē rokā plakano skrūvgriezi.

    Nevajag ātrumā piemirst, ka VSSL A.1 Home ir ne tikai mūzikas straumēšanai, pie ierīces varam pieslēgt televizoru, spēļu konsoli un kādu citu mūzikas atskaņotāju.

    VSSL A.1 Home lietotne piedāvā startēt populārākās mūzikas straumēšanas lietotnes, kā arī digitālo ekvalaizeru. Nekādas citas iespējas netiek piedāvātas. Ikdienā, visticamāk, izmantosi kādu mūzikas straumēšanas lietotni un VSSL lietotni nemaz nevērsi vaļā. Ar lietotnes palīdzību vari arī apmācīt kādu universālo tālvadības pulti vai viedtālruni, kam ir infrasarkano staru tālvadības pults iespēja.

    Google Assistant arī prot sadarboties ar VSSL A.1 Home – varēsi ar balss komandu (piemēram, “play music in the family room”) uzsākt mūzikas atskaņošanu, bet te jāņem vērā, ka Google Assistant izmanto YouTube Music pēc noklusējuma.

    VSSL A.1 Home iespējams iestatīt, kas ir galvenais avots – straumēšana vai kāda no fiziskajām ieejām. Tad arī VSSL A.1 Home saprot, ko no ierīces sagaida. Ja galvenā būs straumēšana, VSSL A.1 Home nepārslēgsies uz televizoru vai spēļu konsoli, kad tā tiks ieslēgta. Ja fiziskās ieejas būs uzliktas kā prioritāras, tad TV ieslēgšana apklusinās mūzikas straumēšanu.

    Skandas

    TruAudio CT-4 skandas ir neliela izmēra (224 mm (H) x 142 mm (W) x 173 mm (D)) tā dēvētās plaukta skandas, bet tās ir smagas un šķiet pamatīgas. Te gan uzreiz jāpiezīmē, ka TruAudio CT-4 skandas tiek pārdotas pa vienai, nevis pāros. Viena skanda maksā ap 370 eiro.

    TruAudio CT-4 ir 4″ skaļrunis ar stikla šķiedras pārklājumu un arī 1″ alumīnija skaļrunītis. TruAudio CT-4 ir 8 Ω pretestība un 89 dB jutīgums. Tiek solīts, ka TruAudio CT-4 atskaņo 85 – 20 000 Hz, kā arī tās nodrošina 5 – 40 W jaudu.

    TruAudio cSUB 10 ir jau visai nopietns zemo frekvenču skaļrunis, kas spēj pārbļaut nelielās TruAudio CT-4 plaukta skandiņas. TruAudio cSUB 10 ir 10″ skaļrunis un iebūvēts 250 W pastiprinātājs. Zemo frekvenču skaļruņa izmēri ir 333 mm (H) x 353 mm (L) x 341 mm (W). Atradu, ka TruAudio cSUB 10 cena ir ap 1600 eiro. TruAudio cSUB atskaņo 25 – 200 Hz un piedāvā 40 – 200 Hz tā dēvēto krosoveru , kā arī citas iespējas, kas parasti atrodamas uz zemo frekvenču skaļruņa aizmugures daļas.

    Lai arī divu TruAudio CT-4 un TruAudio cSUB 10 komplekts izskatās nedaudz nelīdzsvaroti (skandas mazas, zemo frekvenču skanda salīdzinošo liela), tomēr kā darbistabas (ap 20 kvadrātmetri) komplekts kopā ar VSSL A.1 Home darbojas lieliski. Mana necilā mitekļa lielākajā istabā, kas ir ap 30 kvadrātmetriem, VSSL A.1 Home kopā ar TruAudio CT-4 un TruAudio cSUB 10 vēl arvien ir baudāmi, bet te var just, ka prasītos kādas lielākas stereo skandiņas. Jā, te turpināti izmantot plaukta skandas, nevis grīdas skandas, bet mūzikai prasās ko izmēru ziņā nedaudz pamatīgāku no stereo skandu piedāvājuma. Zemo frekvenču skanda TruAudio cSUB 10 vēl arvien 30 kvadrātmetros skan pamatīgi.

    Nobeigumā

    VSSL A.1 Home kopā ar TruAudio CT-4 un TruAudio cSUB 10 ir pilnvērtīga mājas skaņas sistēma, kuru var ļoti ērti izmantot mūzikas straumēšanai, kā arī VSSL A.1 Home vari pieslēgt citus skaņas avotus, piemēram, televizoru, spēļu konsoli un citas ierīces. Man ļoti patīk VSSL A.1 Home kompaktums, jo pats es mājās izmantoju Onkyo daudzkanālu resīveri kopā ar Focal JMLab plaukta skandām un B&W zemo frekvenču skandu, kā arī Chromecast Audio. Kāpēc šo pieminu? Jo idejiski abi komplekti ir ļoti līdzīgi, bet VSSL A.1 Home uzvar ar izmēriem un pavisam noteikti arī ar lietošanas ērtumu. Onkyo bliež pretī ar FM radio un arī ar mērmikrofonu, kas nedaudz, bet tomēr spēj pieregulēt istabas radītās skanējuma nianses.

    Lielākā mana iebilde pret VSSL A.1 Home un TruAudio skandām ir tā, ka mūsdienās esam šausmīgi izlaidušies – ja kaut ko pērc, tad gaidi, ka tas uzreiz strādās. Bet šajā gadījumā tomēr nāksies piemeklēt vadus skandu savienošanai. Jā, tas nav nekas briesmīgs vai unikāls, bet tas ir nedaudz negaidīts pavērsiens tādiem izlaistiem tipiem kā es. VSSL A.1 Home gadījumā arī neesmu super laimīgs par skandu vadu adapteri ar plakanā skrūvgrieža meklēšanas nepieciešamību.

    Katrs skaļruņu komplekts citā vietā skanēs pavisam citādi. Man radās iespaids, ka TruAudio CT-4 skandas smuki strādā mazākās telpās, bet vismaz manā mājokļa iekārtojumā pie 30 vai vairāk kvadrātmetriem prasītos TruAudio CT-4 aizstāt ar ko nedaudz lielāku. Pilnīgi pieļauju, ka kādam citam viņa 40 un 50 kvadrātmetros pilnīgi pietiktu arī ar TruAudio CT-4 pāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    20.10.2021 12:47

    4! reizes rakstā piemini,ka nav līdzi vadu. Vai tā tiešām tik liela sāpe? Neko tak tie vadi nemaksā.

    Kursors.lv
    20.10.2021 13:01
    Reply to  Lauris

    Jā, bet to nav. Ja par šo niansi piemirsti, kad pērc ierīces, tad saņemot jaunos gadžetus, tos nemaz nevarēsi saslēgt un sākt izmantot. Tas pats stāsts, kas ar printeriem un tagad telefoniem.

    Eggy Mega
    20.10.2021 18:07
    Reply to  Lauris

    Nevarētu teikt, ka vadi neko nemaksā, ja gribi izmantot kvalitatīvas (lasi dārgas) iekārtas.

    Laurid
    20.10.2021 21:08
    Reply to  Eggy Mega

    Fufelis. 99.9% nedzirdēs atšķirību starp elektrības vadu par 10 centiem metrā,un apzeltitajiem,zema skābekļa satura pseidovadiem par 10eur metrā. Oma likumu nepiemānīsi,svarīga ir tikai pretestība. Un pakārtoti šķērsgriezums.

    Elektriķis
    20.10.2021 21:32
    Reply to  Laurid

    Jā, tā ar tiem zelta vadiem, ir zināma veida “plakanzemes” izpausme. Ja nu vienīgi kaut ko varētu uzgāzt uz absūbējušu kontaktu, kurā veidojās parazītisks pusvadītājs, kurš varētu kropļot skaņu.
    Pieminētais “speciālais adapteris”, kas savā būtībā ir plaši izplatīts “terminal block” savienojums, varētu apsūbēt. Bet ir taču ērti, ja vadu var viegli atvienot.

    Run Lola Run
    20.10.2021 13:32

    YouTube Music šim arī var pieslēgt? Kopš atklāju, ka varu maksāt par YouTube Music apmēram tik pat, cik par Spotify un bonusā ir iespēja skatīties YouTube video bez reklāmām, neizskatu citus mūzikas straumēšanas servisus.

    Alberts Kviesis
    22.10.2021 12:24

    Tad jau jēdzīgāk šo sistēmu aprīkot ar piemēram Magnat sērijas skaļruņiem:
    MAGNAT MONITOR SUPREME 202
    Principle 2 way bass reflex
    Equipment 6.5“ woofer-midrange, 1” dome-tweeter
    Power handling (RMS/max.) 100 / 200 Watts
    Impedance4 – 8 Ω
    Frequency response 34 – 40.000 Hz
    Crossover frequencies 3.300 Hz
    Recommended Amplifier Output 30 – 200 Watts
    Sensitivity93 dB
    Cabinet surface Black
    Dimensions (WxHxD) 215 x 354 x 273 mm
    Weight 6,2 kg
    Cena par pāri: EUR 130,00 (akcija)
    Subis arī no Magnat ir ņemams, nebija savā laikā dārgs.

    Last edited 2 years ago by Alberts Kviesis
    Alberts Kviesis
    22.10.2021 12:39

    Subis: MAGNAT SIGNATURE SUB 530A
    Powered bassreflex subwoofer, frontfire
    20 – 200 Hz
    300 mm Woofer
    (RMS/MAX.) 140 / 280 Watts
    40 – 120 Hz adjustable
    (WXHXD) 355 x 475 x 420
    Weight 17.4 kg
    EUR 350,00 (akcija)
    Attiecīgi šīs 2 skandas + Subis sit pušu rakstā pieminēto aparatūru no TruAudio,
    ja vien šis nav TruAudio apmaksāts reklāmraksts..

    Baits
    23.10.2021 15:46

    Neesmu dzirdējis TruAudio skanējumu, bet Tevis pieminētie Magnat Monitor Supreme 202 ir diezgan drausmīgs skanējums.

    Reklāma