Web Analytics
More
    Reklāma

    Studentam izdevies radīt “pirmo” iPhone modeli ar USB-C pieslēgvietu

    Jaunākie raksti

    Laikam jau vairs nevienam nav noslēpums, ka Apple iPhone ir pēdējais no lielajiem viedtālruņu brendiem, kurš joprojām neizmanto USB-C pieslēgvietu, taču Šveicē dzīvojošs students ir veicis eksperimentu, kurā izdevies nomainīt lightning pret USB-C.

    Apple savu uzlādes un informācijas pārnešanas savienojumu lightning prezentēja 2012. gadā, kad tika izlaists iPhone 5 viedtālrunis. Ir pagājuši jau deviņi gadi, tomēr uzņēmums nesteidzas ar tā nomaiņu. Tikmēr kāds inženierijas students no Lozannas Tehnoloģiju institūta Šveicē ir publiskojis video, kurā redzams, ka viņš ir aprīkojis kādu no jaunās formas iPhone modeļiem ar USB-C pieslēgvietu. Tāpat viņš nekādā mērā nav slēpis arī tehnisko pusi, jo ir izveidojis bloga ierakstu, kurā dalījies ar soļiem un principu, kādā veidā izdevies realizēt šo pāreju.

    Reklāma


    Pirmā informācija par šo projektu parādījās jau maijā, bet tikai tagad ir izdevies oficiāli aptiprināt, ka USB-C spēj veikt gan uzlādi, gan arī pārvietot datus starp datoru un iPhone viedtālruni. Veiksmīgais rezultāts tika panākts, izmantojot Type C male-to-female plati un to salodējot kopā ar jau iPhone iebūvēto lightning male plati. Beigās tas arī nesis rezultātu, un galvenais, ka vizuāli redzamu piemēru, ka iPhone var tikt izmantota USB-C pieslēgvieta, un arī fiziski tā neaizņem pārāk daudz vietas.

    Kā norāda Apple, tad viens no iemesliem, kāpēc viņi joprojām nav veikuši šo nomaiņu, ir tas, ka lightning pieslēgvieta ir drošāka pret mitrumu nekā USB-C. Tāpat iemesli ir tīri biznesa interesēs, jo šādi vienkārši var vairāk pārdot Apple aksesuārus. Iespējams, ko šo varētu mainīt pieņemtie Eiropas Komisijas noteikumi par to, ka viedierīcēs būs jāizmanto vienots savienojums. Tiesa, tam būtu pārejas laiks, kas aizņemtu divus gadus, un šajā laikā Apple var īstenot savu grandiozo plānu – izveidot iPhone, kuram vispār nav pieslēgvietu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.10.2021 10:54

    Students aprīkoja iPhone ar USB-C ligzdu. Kopš tā laika par studentu neviens neko nav dzirdējis.

    Jjj
    16.10.2021 11:50
    Reply to  Krotow

    Pielodeja citu detaļu, milzīgs sasniegums

    Čiekurs
    16.10.2021 12:40
    Reply to  Jjj

    Ieliku plusiņu abiem, jo Krotow uzraksta ļoti jēdzīgu joku, kuru nav iespējams nesaprast un Jjj liek vēlreiz atgādināt, ka viss ir iespējams.

    Last edited 2 years ago by Čiekurs
    Alberts Kviesis
    16.10.2021 14:34
    Reply to  Jjj

    Jautājums tik cik, vai šī pielodētā detaļa nodrošina arī nepieciešamo datu pārraidi, spraudņa austiņas, sinhronizāciju, vai tikai tālruņa lādēšanas f-ju? Lai savienojums būtu pilnībā funkcionējošs bez trūkumiem un lagiem, pieļauju, ka ir īpaši jāpacenšas

    Reklāma