Web Analytics
More
    Reklāma

    “Honda” līdz 2040. gadam pilnībā pāries uz elektroauto

    Jaunākie raksti

    “Honda” vadītājs Tošihiro Mibe paziņojis, ka uzņēmums līdz 2040. gadam pārtrauks ražot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, tādējādi pilnībā pārejot tikai elektroauto ražošanu. “Honda” ir pirmais no japāņu autoražotājiem, kas nācis klajā ar konkrētu termiņu pilnvērtīgai pārejai uz elektroauto.

    Japāņu autoražotāja nostāja elektrības jautājumos pēdējo pāris gadu laikā ir mainījusies – “Honda” jau pērn uzsāka sadarbību ar “General Motors”, izstrādājot divus pilnīgi jaunus elektroauto, kas izmantos “GM Ultium” baterijas. Tāpat “Honda” jau iepriekš ziņoja, ka Eiropā no nākamā gada tiks tirgoti tikai elektrificēti modeļi, proti, visām Eiropā pārdotajām “Honda” mašīnām būs hibrīdsistēmas.

    “Honda” mērķis daudziem varētu nešķist gana ambiciozs, Eiropas autoražotājiem šo pāreju cenšoties veikt straujāk. Piemēram, “Volvo” tikai uz elektroauto pāries jau līdz 2030. gadam. Japānas valdība iepriekš izteikusi priekšlikumu pārtraukt ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu auto ražošanu ap 2035. gadu, savukārt biznesa medijs Bloomberg norāda, ka pāreja uz elektrību līdz 2040. gadam “Honda” izpildījumā, iespējams, pat ir apšaubāma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma