Web Analytics
More
    Reklāma

    “Aston Martin” prezentē “Valhalla” superauto ražošanas versiju

    Jaunākie raksti

    Britu sporta auto ražotājs “Aston Martin” izrādījis savu jaunāko veikumu – divus gadus pēc pirmā koncepta tapšanas, autoražotājs nupat prezentējis “Valhalla”. Tas ir uzņēmuma jaunākais superauto, kurš spēj attīstīt 937 zirgspēkus.

    Autoražotājs mašīnu prezentēja pirms šajā nedēļas nogalē plānotā Pirmās formulas posma Silverstonas trasē Lielbritānijā, “Aston Martin” komandai Lielbritānijas Grand Prix piedaloties pirmoreiz 60 gadu laikā. “Aston Martin” zīmols F1 atgriezās šogad, kad to bija ieguvis kanādiešu miljardieris Lorenzs Strols.

    Reklāma

    Viens no pirmajiem Strola darbiem – iepauzēt ražotāja elektriskos projektos. “Valhalla” ir hibrīdauto – tas izmanto 740 zirgspēkus jaudīgu V8 motoru, kuru papildina pa vienam elektromotoram uz katras ass. Tas līdz 100km/h ļauj ieskrieties ātrāk nekā 2,5 sekundēs. To visu papildina aktīvā aerodinamika, kas mašīnu notur uz ceļa.

    Šasija lielākoties veidota no oglekļa šķiedras, tādējādi auto svars ir 1550 kilogrami. Ražotājs pastāstījis, ka salonā dzīve patiesībā ir gana civilizēta – tur atrodams skārienjūtīgs ekrāns ar Apple Car Play/Android Auto atbalstu, tomēr ražotājs nav izplatījis salona attēlus. “Valhalla” konkurenti ir tādas mašīnas kā “Ferrari SF90 Stradale”.

    Pilnīgi skaidrs, ka “Valhalla” būs ļoti ekskluzīvs auto, kurš tiks radīts ierobežotā tirāžā un ar vājprātīgu cenu, tāpēc mēs par to varēsim priecāties tikai ar acīm un ausīm, ja nu paveiksies to redzēt dzīvē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma