Web Analytics
More
    Reklāma

    Fintech uzņēmums “Wise” (“TransferWise”) plāno kļūt par publisku kompāniju

    Jaunākie raksti

    Finanšu tehnoloģiju uzņēmums “Wise”, kas agrāk bija pazīstams kā “TransferWise”, nācis klajā ar paziņojumu, ka vēlas kļūt par publisku kompāniju un savas akcijas kotēt Londonas biržā. Būtiski, ka uzņēmums šajā procesā neies tradicionālo ceļu jeb IPO (initial public offering), bet gan izmantos tā saukto tiešo sarakstu (direct listing) jeb tiešo kotējumu pieeju. Tas nozīmē, ka “Wise” publiski pārdos jau esošās akcijas, nevis piedāvās jaunas, kā tas būtu IPO gadījumā.

    “Wise” ir Londonā bāzēta kompānija, ko 2011. gadā dibināja mūsu kaimiņi igauņi – Kristo Käärmann un Taavet Hinrikus. Uzņēmums darbojas pārrobežu naudas pārskaitījumu jomā, pielietojot finanšu tehnoloģijas. Izmantojot “Wise”, lietotājs vispirms ieskaita naudu savā “Wise” kontā, pēc tam to konvertē kādā no 56 valūtām un pārskaita uz saņēmēja bankas kontu. Norādīts, ka šis process notiek ātri, ērti un caurskatāmi.

    Reklāma

    Šo desmit gadu laikā “Wise” ir ievērojami audzis, turklāt tā ieņēmumi pēdējā finanšu gadā pieauga no 422 miljoniem līdz 586 miljoniem ASV dolāru. Savukārt peļņa sasniegusi 57 miljonus ASV dolāru bruto. Kopš 2017. gada uzņēmums, kā saka – sēž uz zaļa zara un finansiāli darbojas ar plus zīmi. Kopumā “Wise” ir desmit miljoni klientu, kuru veiktajos pārrobežu darījumos ik mēnesi tiek apstrādāti apmēram septiņi miljardi USD.

    Uzņēmuma stabilitāte un izaugsme arī mudinājusi iziet publiski. Tiesa, tiešie kotējumi ir visai neparasta pieeja, ko neizvēlas daudzi, taču šo dažu vidū ir “Spotify”, “Coinbase” un “Slack”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bise
    20.06.2021 17:19

    Šis ir apliecinājums, ka tomer EST ir priekšā LV uzņēmejdarbības vidē. EsT rada miljardu vērtu biznesu no nulles. malači

    Reklāma