Web Analytics
More
    Reklāma

    USB Type-C piedāvās 240W uzlādi, pietiks arī spēlēm paredzētiem klēpjdatoriem

    Jaunākie raksti

    USB Implementers Forum (USB-IF) tikko izziņojuši, ka USB Type-C spēs nodrošināt līdz 240 W jaudu, lai būtu iespējams uzlādēt pat jaudīgākos klēpjdatorus un citas ierīces. Šobrīd USB Type-C atbalsta līdz 100 W, ar to pietiek vairumam ofisa tipa klēpjdatoru, kā arī dažus spēlēm paredzētus klēpjdatorus iespējams darbināt ofisa/video skatīšanās režīmā, bet ne spēļu laikā ar jaudīgām videokartēm.

    Protams, jau šobrīd USB Type-C vadā dzīvojas arī lielākas uzlādes jaudas, bet tas parasti ir kāda ražotāja speciāli veidots uzlādes risinājums, nevis vienots standarts. Dell XPS 15 klēpjdatoram ir iespējams piepirkt klāt 130 W uzlādes doku ar USB Type-C, bet tam ir nenoņemams USB Type-C vads, lai tas netiktu nepareizi pielietots. Arī viedtālruņu uzlādes vismaz solījumu formā ir pārkāpušas 100 W slieksni.

    Reklāma

    USB-IF nosaka, ka jauno 240 W standartu atbalstošiem USB Type-C vadiem ir jābūt virsū redzamai atzīmei par šo jaudu, kā arī vadiem jāiztur 5 A un 50 V.

    Redzēsim, kā tas viss beigsies, jo jau šobrīd nav diez ko populāras USB Type-C lādēšanas ierīces, kuru jauda spētu nobarot parastu klēpjdatoru (aptuveni 65 – 100 W ar Power Delivery). Šādas uzlādes ierīces diemžēl ir dārgas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ulalaaa
    27.05.2021 12:17

    Tas ports tur nenosvils ?

    Reklāma