Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 12 pārvērtīs Pixel un Galaxy viedtālruņus par auto atslēgām

    Jaunākie raksti

    Apple pirms aptuveni gada paziņoja, ka iPhone varēs izmantot par digitālu atslēgu, lai atvērtu automašīnas durvis. Arī Google I/O 2021 norises laikā beidzot paziņojusi, ka līdz ar Android 12 atnākšanu Google Pixel un Samsung Galaxy viedtālruņi varēs paveikt to pašu.

    Google un Samsung viedtālruņi sākumā pratīs sadarboties ar BMW automašīnām, izmantojot UWB (ultra-wideband) savienojumu, bet sagaidāms, ka arī citi auto ražotāji piedāvās šīs pašas digitālās atslēgas iespējas. Hyundai varētu būt nākamais rindā uz šo jauno iespēju. Tāpat Google un Samsung viedtālruņi ļaus vieglāk atrast savienoto automašīnu lielos stāvlaukumos.

    Reklāma

    Google un arī Apple digitālās auto atslēgu iespējas varēs darbināt arī ar NFC – atliks vien ar viedtālruni pieskarties automašīnas durvju rokturim, lai auto atslēgtos. Šo iespēju varēs izmantot tādos auto modeļos kā 2021. gada BMW 5 Series.

    Apple, Google, Samsung, LG, BMW, GM, Honda, Hyundai un Volkswagen jau iepriekš apvienojās Car Connectivity Consortium, kas plāno izmantot NFC un UWB kā digitālo atslēgu standartus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma