Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībai nepieciešami 300 miljardi eiro, lai pilnībā izmantotu 5G priekšrocības

    Jaunākie raksti

    Lai arī Latvijas teritorija lēnām apaug ar 5G mobilā tīkla infrastruktūru, joprojām šķiet, ka no tā visa ieguvumi pagaidām ir ļoti maz un nejūtami. Daudzmaz līdzīga situācija ir arī pārējā Eiropas Savienībā (ES), kur aizvien par pietiekoši labu un vajadzības apmierinošu uzskata 4G tīklu. Tikmēr telekomunikāciju nozares organizācija “ETNO” nākusi klajā ar jaunāko ziņojumu, kurā norādīts, ka ES nākamo četru gadu laikā 5G tīklā ir nepieciešams ieguldīt 300 miljardus eiro, lai pilnībā varētu izmantot tā sniegtās iespējas.

    Lielākie ieguvumi no 5G tīkla tiek saskatīti sociālekonomikas jomā. “ETNO” savā ziņojumā norādījis, ka 5G līdz 2024. gadam varētu radīt ikgadēju IKP pieaugumu par 11 miljardiem eiro un 2,4 miljonus jaunu darbavietu. Paralēli tam varētu tikt radīti pilnīgi jauni amati, izveidotas viedo pilsētu aplikācijas, kā arī samazinātas oglekļa emisijas.

    Reklāma

    Vienlaikus “ETNO” brīdina, ka “optimālā 5G rezultāta sasniegšanai” nepieciešami 150 miljardi eiro, kamēr atlikusī puse – esošās tīkla infrastruktūras atjaunošanai, lai datu pārraide varētu sasniegt pat gigabita ātrumu. Bez visa šī ir vēl virkne dažādu izaicinājumu. Piemēram, digitalizācija mācību iestādēs – joprojām liela daļa skolēnu nav digitāli aprīkoti, kas ir ļoti būtiska problēma attālināto mācību laikā. Rūpju bērns ir arī mazie un vidējie uzņēmumi, no kuriem 83% neizmanto pilnvērtīgus mākoņpakalpojumu rīkus. Lai risinātu tikai šos divus jautājumus, būtu nepieciešami pat 40 miljardi eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma