Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas studentiem iespēja piedalīties starptautiskās satelītu sistēmas izstrādes apmācībās

    Jaunākie raksti

    Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) nākusi klajā ar interesantu piedāvājumu, par kuru tuvāk vērts painteresēties arī Latvijas studentiem. EKA meklē 30 augsti motivētus inženierzinātņu, dabaszinātņu maģistra un doktora līmeņa studentus, kuriem dot iespēju piedalīties Zemes novērošanas satelītu sistēmas izstrādes apmācībās. Kursi norisināsies tiešsaistē desmit dienas no 22. marta līdz 2. aprīlim.

    Zemes novērošanas satelīti sniedz informāciju, kas patiesībā ir atslēga uz ilgtspējīgāku nākotni. Šādā veidā iespējams veikt veģetācijas un lauksaimniecības monitoringu, ātri novērtēt zaudējumus, kas radušies pēc dabas katastrofām, labāk izprast pilsētu attīstības tendences. Tāpat šie satelīti sniedz meteoroloģiskos un citus ar vidi saistītus datus, kas visi ir būtiski, lai rūpīgāk izprastu Zemes attīstības dinamiku globālā mērogā un iespējamo klimatu nākotnē. Šīs Zemes novērošanas satelītu misijas ir galvenais EKA darbības virziens, kam līdz ar to arī novirzīta lielākā budžeta daļa.

    Reklāma

    Apmācību laikā studenti iepazīsies ar Zemes novērošanas satelītu izstrādi no sākuma līdz galam. Kursi iesāksies ar vairāk teorētisku ievirzi, savukārt praktiskā daļa ietvers projektēšanu, satelītu konstruēšanu, verifikāciju un visbeidzot testēšanu reālā vidē.

    Apmācībās iespējams pieteikties studentiem no 22 EKA dalībvalstīm: Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Spānijas, Zviedrijas, Šveices, Lielbritānijas, kā arī Latvijas, Slovēnijas un Kanādas.

    Pieteikums tiks apstiprināts tikai tiem, kuri sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu, studē inženierzinātnes vai dabaszinātnes maģistra vai doktora līmenī un universitāti absolvē ne ātrāk kā pēc apmācību beigām. Būtiski tas, ka šoreiz iepriekšēja praktiska pieredze kosmosa nozarē būs nevis priekšrocība, bet gan šķērslis dalībai. Toties spēcīgi pamati matemātikā un fizikā gan ir pat ļoti vēlami.

    Plašāk ar šīm apmācībām var iepazīties šeit.

    AvotsESA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma