Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Fuchsia operētājsistēma kļūst pieejama arī citiem izstrādātājiem

    Jaunākie raksti

    Google Fuchsia operētājsistēma bija kļuvusi par gandrīz vai mītisku Google projektu, jo it kā par tās tapšanu bija zināms, bet nekādus skaidrus mājienus Google nebija devusi. Bet šobrīd Google Fuchsia operētājsistēma jau pieejama GitHub ar standarta atvērtā koda licenci.

    Fuchsia operētājsistēma ir Google mēģinājums izveidot plaša pielietojuma operētājsistēmu, ko nākotnē būs iespējams izmantot ne tikai viedierīcēs, bet arī televizoros un pulksteņos. Fuchsia operētājsistēma tiek veidota no nulles, tās pamatā netiek izmantots Android.

    Reklāma

    Fuchsia operētājsistēmas piedāvāšana plašākai publikai var nozīmēt to, ka Google tikusi gana tālu ar tās izveidi. Protams, nevaram gaidīt, ka Fuchsia operētājsistēma uzreiz būs pieejama nākamajos Pixel viedtālruņos.

    Google šobrīd piedāvā citiem interesentiem veidot Fuchsia operētājsistēmas ielāpus vai pat pilnībā piedalīties operētājsistēmas izveidē. Google publicējusi Fuchsia tehniskos plānus, draiverus un pārējo, kas nepieciešams trešo pušu izstrādātājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    10.12.2020 10:17

    nevar saprast, vai tas ir labi.

    Pigors
    10.12.2020 13:42
    Reply to  Kārlis

    Tas nozīmē, ka Google saviem spēkiem nevar pacelt un pati tikt galā ar tik augsta līmeņa produktu.

    Last edited 3 years ago by Pigors
    digitalk
    10.12.2020 15:17
    Reply to  Pigors

    neizskatās, ja jau gūgle cilā Androīdu un neklepo. drīzāk taisās izmantot opensource priekšrocības, jo visas projektam piemērotās smadzenes nesameklēsi un nenopirksi. toties iemānīt savā atvērtā koda projektā ir vienkāršāk.

    Reklāma