Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome pārlūka paplašinājumiem būs jāziņo par lietotāju datu izmantošanas veidiem

    Jaunākie raksti

    Google uzturētais Chrome Web Store (tīmekļa pārlūka paplašinājumu veikals) man vienmēr šķitis tāds kā Latgalītes tirdziņš – it kā var dabūt pāris noderīgas lietas, bet to izcelsme ir visai neskaidra. Chrome Web Store šodienas lietotāju aizsardzības jomā izskatās vāji, jo nav skaidrs kurš un kā izmanto lietotāja datus, nav arī skaidrs, kas tieši tiek vākts.

    No nākamā gada janvāra Chrome Web Store izvietoto paplašinājumu izstrādātājiem nāksies norādīt, kādi dati tiek vākti, un kas ar šiem datiem tiek pasākts. Turklāt Chrome Web Store neļaus lietotāju datus izmantot ar paplašinājuma darbību nesaistītās darbībās.

    Reklāma

    2021. gada 18. janvārī Chrome Web Store jau būs izvietoti visi izstrādātāju paskaidrojumi par datu vākšanu un izmantošanu. Protams, šāds Chrome Web Store solis negarantēs pilnīgu datu drošību, bet tas ir vismaz kaut kāds gaismas stariņš. Redzēsim, kā šāda pieeja ietekmēs Chrome Web Store saturu, vai pēkšņi nepazudīs kādi visiem zināmi un populāri Chrome pārlūka spraudņi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.11.2020 11:20

    Praksē izmetīs visus adblockerus un par pārējo “aizmirsīs”.

    24.11.2020 16:21
    Reply to  Krotow

    beigās būs kā uz androīda telefoniem — bezjēdzīgi daudz info par piekļuvi kādiem tik telefona resursiem, bez jēdzīga skaidrojuma, kāpēc tas nepieciešams. rezultātā visi tikai klikšķinās, ka piekrīt.

    Reklāma