Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienvidāfrika apsver palaist savu interneta satelītu

    Jaunākie raksti

    Dienvidāfrikas prezidentūra publicējusi Ceturtās rūpnieciskās revolūcijas (4IR) komisijas izveidoto ziņojumu, kurā runa ir par tehnoloģiju, kas vienlaikus kalpos kā daļa no ceļa pretim ceturtajai industriālajai revolūcijai – interneta satelīts.

    Galvenais ziņojuma fokuss, kas reizē ir arī visai aktuāls jautājums/problēma pašiem dienvidāfrikāņiem – interneta savienojamība. Šobrīd galvenā prioritāte ir padarīt internetu pieejamāku tiem, kuri dzīvo kopienās ar salīdzinošiem sliktākiem dzīves apstākļiem. Tieši tāpēc izteikts priekšlikums palaist valdības ģeostacionāro telekomunikāciju satelītu.

    Reklāma

    Interneta satelīta pakalpojums būtībā tiks piedāvāts visam Dienvidāfrikas Attīstības kopienas (DAK) reģionam. Vienlaikus risinājumu varēs izmantot arī iedzīvotāji, piemēram, no Botsvānas, Lesoto, Zimbabves, Svatini (līdz 2018. gadam Svazilenda).

    Būtiski, ka interneta savienojamība ir dienvidāfrikāņu problēma jau ļoti sen. Daudziem, kuri dzīvo nabadzībā, šāda ekstra kā internets ir pieejama ļoti ierobežoti, turklāt, galīgi ne ar to labāko savienojumu. Interneta satelīts būtībā palīdzētu pārvarēt nevienlīdzību starp nabadzīgākajiem un bagātākajiem Dienvidāfrikas iedzīvotājiem vismaz šajā jomā. Arī nabadzīgajiem āfrikāņiem beidzot būtu iespējas izmantot viedos veselības, finanšu, prasmju apguves risinājumus un pakalpojumus. Tikmēr Dienvidāfrikas valdība uzskata, ka interneta satelīts padarītu zināšanas, kas pašlaik nav visiem pieejamas, demokratizētākas un pieejamākas visiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labojums
    28.10.2020 12:35

    Nevis Svazilenda, bet Esvatini!

    Aha
    28.10.2020 17:55

    Lai palūdz Maskam kādu starlinku.

    LAN
    28.10.2020 20:47
    Reply to  Aha

    Starlinks ir nedaudz par zemu, tādēļ vajag daudzus.

    Reklāma