Web Analytics
More
    Reklāma

    Google testē veidu, kā aktivizēt digitālo asistentu bez sasveicināšanās ar to

    Jaunākie raksti

    Google nupat sākusi testēt funkciju, kas aktivizē digitālo asistentu vien ar lietotāja klātbūtnes palīdzību. Tādā veidā lietotājam nav savs viedais palīgs jāmodina un jāsveicina ar vārdiem “Hey, Google”, bet pietiek tikai pieiet tam klāt, lai gudrais palīgs sajustu klātbūtni un uzreiz būtu gatavs palīdzēt.

    Šāds triks iespējams, pateicoties Nest Hub Max viedajā displejā iebūvētajai programmaparatūrai, kas papildināta ar jaunu funkciju, kuras koda nosaukums ir “Blue Steel”. Tieši ar tās palīdzību digitālais asistents spēj noteikt, vai un kad lietotājs ir tā tuvumā, lai vajadzības gadījumā uzreiz būtu gatavs palīdzēt savam saimniekam.

    Reklāma

    Tehnoloģijas funkcionalitāte parādīta zemāk video, kurā redzams, ka lietotājs Google asistentam prasa dažāda veida informāciju, ne reizi nesasveicinoties ar vārdiem “Hey, Google” vai tamlīdzīgi. Tiek ziņots, ka lietotāja viedajā displejā Nest Hub Max darbojas noplūdusi iekšējā programmaparatūra, kas paredzēta testēšanai Google. Nav vēl skaidrs, vai uzņēmums patiešām plāno izlaist šo funkciju.

    Šī brīža spekulācijas norāda uz to, ka Nest Hub Max izmanto ultraskaņas sensoru, lai nojaustu cilvēka klātbūtni un sāktu klausīties. Šobrīd viedais displejs to izmanto, lai vienkārši pielāgotu parādīto informāciju. Tomēr nākotnē šī pati tehnoloģija varētu ļaut asistentam klausīties balss komandas, kad tas zina, ka lietotājs atrodas tā tuvumā.

    Tomēr, ja tik tiešām funkcija “Blue Steel” tiks palaista tautās, tas atkal varētu radīt bažas par privātumu. Galvenais pašreizējo viedo skaļruņu un displeju elements ir tas, ka tie pievērš uzmanību lietotāja sacītajam tikai pēc tam, kad dzird šo sveicienu. Paļaušanās tikai uz tuvuma noteikšanu palielina risku, ka ierīce uz lietotāja privātuma rēķina dzirdēs kaut ko tādu, kas tai nav paredzēts.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1012
    24.10.2020 11:15

    2030.g. Pārdodu telefonu bez Google asistenta, ar ierobežotiem servisiem un ar fizisku mikrofonu izslēgšanas slēdzi. Dārgi, ar garantiju.

    Krotow
    24.10.2020 12:33
    Reply to  1012

    Nemaz nav smieklīgi. Tikai aizmirsi par GPS servisa atslēgšanu.

    Deepmind
    24.10.2020 20:50

    Nav jāgaida 2030, jo tas jau notiek gadus 6 publiski. Pamēģini atslēgt alexa, siri, cortana- būsi miljardieris.

    ASh
    25.10.2020 07:25

    Tas, ka asistents “pievērš uzmanību” tikai pēc sasveicināšanās absolūti nenozīmē, ka šamais neklausās visu pārējo laiku. Domāju, ka drošības riski ir tādi paši. Tas, kas drīzāk varētu radīt jaunas problēmas – ja istabā atrodas vairāk kā viens runātājs, tb, ja atradīsies blakus asistentam un gribēsi sarunāties ar citu dzīvo būtni, asistents jauksies sarunā.

    Reklāma