Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamgad Abū Dabī tiks atvērta pirmā mākslīgā intelekta izpētes universitāte

    Jaunākie raksti

    Pēc trīs mēnešu kavēšanās, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, Abū Dabī bāzētā, pasaulē pirmā universitāte, kas veltīta mākslīgā intelekta izpētei, gatavojas uzņemt savu pirmo studentu grupu. Muhameda bin Zajeda Mākslīgā intelekta universitāte, kas nosaukta par godu Apvienoto Arābu Emirātu kroņprincim (Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan), durvis vērs 2021. gada janvārī.

    Tā kā šī ir pasaulē pirmā universitāte, kas studijas veltīs konkrēti mākslīgā intelekta izpētei, studentiem un arī pasniedzējiem, mācības droši vien izvērtīsies kā viens liels, taču aizraujošs eksperiments. Kas attiecas uz mācību vielu, studenti apgūs virkni kursu, kas saistīti ar mākslīgā intelekta galvenajām komponentēm, tajā skaitā: “Mākslīgā intelekta matemātiskie pamati”, “Lielo datu apstrāde”, “Cilvēka un datora redze”, “Dabiskā valoda un runas apstrāde”.

    Reklāma

    Zināms, ka no vairāk kā 1400 reflektantiem tiks izvēlēti vien 85 maģistrantūras un doktorantūras studenti. Visi uzņemtie saņems stipendiju, kā arī pabalstus, ieskaitot ikmēneša pabalstu, veselības apdrošināšanu, viņiem tiks segtas arī izmitināšanas izmaksas.

    Daudziem, iespējams, radīsies jautājums, kāpēc pirmā mākslīgā intelekta izpētei veltītā universitāte atrodas tieši Abū Dabī. Atbilde ir pavisam vienkārša – šī skola ir daļa no Abū Dabī dažādošanas plāna. Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsēta pašreiz mēģina attālināties no ekonomikas, kas balstīta naftas un gāzes ieguvē, un vēlas lielāku fokusu likt uz jaunām prasmēm un zināšanām, un kāpēc lai tas nebūtu mākslīgais intelekts.

    Tikmēr globālā līmenī mākslīgā intelekta jomā joprojām turpina dominēt ASV un Ķīna. Pie tam, ASV ir visvairāk startapu, kas darbojas tieši šajā nozarē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ilmārs
    13.08.2020 14:44

    Kāds Abū Dabī? Kurš izdomāja tās stulbās garumzīmes? Kurš vispār to nosaukumu tā izrunā? Idiotisms! Tā pati LV valodnieku pērle, kas ar Īslandi!
    https://www.indifferentlanguages.com/words/abu_dhabi#region-1

    digitalk
    13.08.2020 14:55

    “Daudziem, iespējams, radīsies jautājums, kāpēc pirmā mākslīgā intelekta izpētei veltītā universitāte atrodas tieši Abū Dabī. Atbilde ir pavisam vienkārša”

    — naftas nauda ļauj to sponsorēt.

    digitalk
    13.08.2020 15:08

    es jau ironiski par to arābu “lielvalsti”, tāpēc, ka cauri visiem projektiem spīd politika, nevis zinātkāre (Avicennas laikos bija savādāk). lielākais debesskrāpis, lielākā mākslīgā piekraste, lielākā, lielākā, lielākā… tai pat laikā vietējās sievietes spiestas dzīvot pēc 1700 gadu vecas klaču grāmatas. tfu.

    digitalk
    13.08.2020 18:14

    un visi 85 būs vīrieši, jo sievietes takš nevar. deram uz simbolisko piecīti?

    ps. es būtu priecīgs, ja man nebūs taisnība.

    Skābene
    14.08.2020 08:35
    Reply to  digitalk

    Vari čīkstēt cik gribi, bet ticība viņiem nesaskan ar rietumu vērtībām!Un karaļa pilī iekšā netiksi, ja nāksi šortos! Tāda nu viņiem tā kultūra! Un nav tik traki ar tām sievietēm, valsts iestādēs strādā un pat lidostā redzēsi robežsardzes!

    digitalk
    14.08.2020 08:48
    Reply to  Skābene

    nez kāpēc man ļoti tīk sievietes, kas nav ietinušās paltrakos un lakatos vai hadžibās, kuras drīkst izģērbties, kad vēlas viņas, nevis kāds pseido-allaha-muhameds to aizliedz. sieviete nav prece, ar kuru laulības šķiršanās nozīmē trīs reizes atkārtot “es šķiros”.

    [edit] esmu agnostiķis un savā būtībā pastafariāns, tāpēc man riebj agresīvās reliģijas un to pārliecības.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    14.08.2020 00:58

    Uz kāda pamata tie 85, kuri visticamāk nav vietējās aristokrātijas pārstāvji,būs ar mieru un griboši mainīt valsts politiku, ja valsts pēc būtības ir vienas šaušalīgi bagātas augstmaņu ģimenes privātais bizness. Un kuri būs gatavi darīt vienalga ko lai esošo situāciju nemainītu. Vai tiem 85-iem gribēsies burtiski palikt bez galvas vai uz nenoteiktu laiku pazust cietumu kazemātos? Šaubos.

    Skābene
    14.08.2020 08:39
    Reply to  Krotow

    Neesi sajaucis ar Saūdu Arābiju?

    Reklāma