Web Analytics
More
    Reklāma

    NBA savās spēlēs izmantos Microsoft Teams un mākslīgo intelektu

    Jaunākie raksti

    Kad Nacionālā basketbola asociācija (NBA) 30. jūlijā atsāks sezonu, tā izmantos Microsoft Teams, dodot iespēju faniem spēles izbaudīt vismaz šādā formātā. Taču tas nav viss. Tā kā fanu fiziska klātbūtne nebūs atļauta, izdomāts risinājums, kas gan skatītājiem, gan pašiem spēlētājiem radīs sajūtu, ka tribīnes tāpat kā agrāk ir fanojošu skatītāju pilnas. Saistībā ar pastāvīgo sadarbību ar Microsoft, NBA plāno izmantot kompānijas nesen izlaisto Together Mode, lai tribīnēs izvietotu vairāk nekā 300 digitālo fanu.

    Šie digitālie fani, kuri atradīsies tribīnēs un ko redzēs spēlētāji, ir tie paši cilvēki, kuri spēles skatīsies caur Microsoft Teams. To iespējams panākt, izmantojot Together Mode funkciju, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību segmentē cilvēka seju un plecus, lai pēc tam ievietotu kopīgā digitālajā telpā ar citiem cilvēkiem.

    Reklāma

    Avots: Microsoft
    Together Mode funkcija. Avots: Microsoft

    NBA arēnas aprīkos ar vairāk nekā piecus metrus augstiem LED ekrāniem, kas ieskauj laukumu. Displeji ļaus spēlētājiem redzēt un dzirdēt cilvēkus, kuri spēli skatās caur Microsoft Teams. Tikmēr fani vēros spēles tiešraidi tieši lietotnē un vienlaikus tribīnēs redzēs tos pašus cilvēkus, kas skatās spēli caur Microsoft Teams.

    NBA nav vienīgā līga, kas izmanto videokonferenču lietotni, lai radītu aizpildītas arēnas sajūtu Covid-19 laikā. Dažas citas līgas ir domājušas par vēl radošākiem risinājumiem spēļu norisei bez skatītājiem, kas vienlaikus joprojām uzmundrinātu spēlētājus. Japānas basketbola komandu “Fukuoka Hawks “, piemēram, uzmundrina Boston Dynamics robots Spots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    26.07.2020 15:07

    man patīk skatīties NBA, kā KP, Bertāns (šoreiz nebūs), Kurucs un Pasečņiks iekapā, bet ideja izklausās pēc galīgi debīlas… :-/

    ivo
    27.07.2020 10:20
    Reply to  digitalk

    Labi ka tu neesi debīls. manuprāt ļoti interesants un mūsdienīgs risinājums.

    digitalk
    27.07.2020 13:07
    Reply to  ivo

    ļoti interesanti skatīties, kā “zāle” tagad lagos reaģējot uz notikumiem laukumā? tas vairāk iederas jūtūbes kuriozu kanālā.

    ivo
    27.07.2020 14:32
    Reply to  digitalk

    Un ja nelagos ko tad? :D

    digitalk
    27.07.2020 15:15
    Reply to  ivo

    ja tiem 300 skatītājiem iedos katram savu istabu blakus ēkā, tad jau lokālajā tīklā varbūt nelagos. tu esi redzējis kā patiesībā izskatās un izklausās attālinātā komunikācija (un rakstā izreklamētajā m$ tīmā)? cilvēka acs un auss ir spējīga apm. 200+ ms reakcijai. jebkas vairāk rada disonansi uztverē. lai arī spēlētāji uz laukuma prot ignorēt zāli un reti reaģē, tas nenozīmē ka novēlota “skatītāju” reakcija tiem netraucēs. es joprojām esmu skeptisks.

    Einis
    28.07.2020 14:15
    Reply to  digitalk

    Nekad dzīvē nebiju skatījies filmas ar Bluetooth tumbu. Nebiju gaidījis, ka tik liela skaņas nobīde būs. Bet diezgan traģiska pieredze. Ar savām wirelesenēm īsti neesmu tādas nobīdes redzējis/dzirdējis.

    Janis Murnieks
    27.07.2020 14:09

    LOL .
    Kas nākamais ? Virtuālā pasēdēšana kafejnīcā ar , piemēram , woltā , pasūtītu kafiju ?
    Nāc , kovid , un ņem . pacienti ir gatavi …

    Reklāma