Web Analytics
More
    Reklāma

    OPPO nākamajā nedēļā izziņos 125W superātru uzlādi

    Jaunākie raksti

    Esošās akumulatoru tehnoloģijas ir kādas nu tās ir, bet neko labāku zinātnieki mums vēl nepiedāvā. Atliek šīs arhaiskās enerģijas uzkrāšanas tehnoloģijas aprīkot ar kaut ko svaigu.

    Ķīnas OPPO grasās nākamajā nedēļā izziņot 125W lādēšanu viedtālruņu akumulatoriem, kas ir divas reizes ātrāk par šobrīd nopērkamajiem ātrajiem lādētājiem. 125W ir dullums, tas pat vairs nebalansē starp ātru uzlādi un drošu uzlādi. Nez kā OPPO šis viss beigsies, un vai tiešām tiks piedāvāti viedtālruņi ar tik ātru uzlādi.

    Reklāma

    OPPO jau šobrīd ir SuperVOOC 2.0 Flash Charging 65W uzlādes tehnoloģija, kas gan pieejama tikai OPPO Reno Ace viedtālrunī. Nākamais rindā ir Xiaomi, kas it kā izziņoja 100W uzlādi, bet pie pircējiem šī ātrā uzlāde nav nonākusi.

    Ierindas lietotājs šobrīd iztiek ar kaut ko starp 10W un līdz kādiem 30W, tātad uzlādes ātruma ieguvums būs milzīgs. 4000 mAh akumulatoru jaunā uzlādes tehnoloģija pielādētu 17 minūtēs.

    Arī iQOO paziņojis par nedaudz lēnāku 120W uzlādi. Oppo un OnePlus viedtālruņus ražo BBK Electronics Corporation; BBK Electronics pieder Vivo un Oppo zīmoli, bet tehniski OnePlus ir Oppo meitasuzņēmums. Vivo arī radīja jaunu viedtālruņu apakšzīmolu iQOO.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    15.07.2020 21:45

    Aj nu stulbums… patērētājiem daudz lietderīgāk būtu izveidot sistēmu ar ērti maināmiem akumulatoriem (nokia 5110 stilā) + nelielu iebūvētu akumulatoru, kurš darbotos kā UPS uz baterijas nomaiņas brīdi. Nu un tad turēt 1 nomaināmo mājās, otru, piemēram, darbā – tiklīdz 1 izlādējās, nomaini uz otru un pirmo uzliec lādēt (atsevišķā lādētājā). Super būtu. Diemžēl ražotājiem tādi telefoni nav izdevīgi.

    2152
    15.07.2020 21:52
    Reply to  rudzu rikas

    Kurš gan mūsdienās gribētu lauz vaļā telefonu un mainīt bateriju…veseli 0.7% pircēju, kas nav pielāgojušies ietilpīgu bateriju un powerbanku realitātei?

    digitalk
    15.07.2020 23:21
    Reply to  2152

    te pat starp rindām var izlasīt, ka tu neesi turējis rokās Nokia ar nomaināmo akumulatoru un neapjēdz, kā tas strādā. nemaz nerunājot par pasaciņu par “ietilpīgu bateriju” (kas realitātē labi ja diennakti izvelk) un salīdzinājumu ar powerbankas kluci, kas ir 2 telefonu izmērā un svarā, ja gribi vismaz vienreiz pilnībā uzlādēt telefonu.

    2152
    16.07.2020 00:00
    Reply to  digitalk

    Esmu jau piemirsis brīnumnokijas, tādā aspektā tev taisnība. Palūkosim uz maināmās baterijas ērtību – lai to uzlādētu, vajag papildus ārējo lādētāju (kārtējo thhh). Vai arī tu piedāvā lādēt rezerves baterijas, pēc kārtas tās ievietojot telefonā?

    Powerbanku minēju kā acīmredzamu, pieejamu avotu, no kura var pasmelt ne tikai telefonam. Personiski es tos nelietoju un nepietrūkst arī ceļojot, man pietiek trubu uzlādēt 1x diennaktī un cenšos iztēloties scenārijus, pie kuriem rezervei vajadzētu tieši kompaktu bateriju un neko citu. Ejot mežā uz 2 nedēļām ar mazo mugursomu? Nu, tie arī ir tie niecīgie %%, kuru dēļ lielie ražotāji nedarbinās laika mašīnu, lai taisītu telefonus ar ātri nomaināmām baterijām.

    digitalk
    16.07.2020 05:29
    Reply to  2152

    papildus lādētāji ir katrā rozetē (ar esošo vienas diennakts bateriju, tik dažiem modeļiem nedaudz virs) tāpat visiem. tad kāpēc tāds uztraukums, ka parasta štepselējama barokļa vietā papildus nāks turētājs (cradle), kurā ielikt lādēties noņemamo rezerves bateriju?

    @rudzu rikas ir taisnība, viegli nomaināma baterija vnk būtu ērtākā nekā paniskā skriešana pie rozetes un paildzinātu mūžu aparātam jau tā piecūkotajā pasaulē. vienīgais ieguvums iebūvētai baterijai bez veikalinga plānuma ir ūdensizturība. un pat to Samsungs bez problēmām ir realizējis Xcover’os.

    0842
    16.07.2020 08:42
    Reply to  digitalk

    ok, sapratu tavu domu – lai uzlādētu bateriju, vajag atvērt trubu, izņemt bateriju, ielikt lādētājā, kopā vajag vismaz 2 baterijas – kopumā, fotoaparātu shēma.
    Foķikā man patīk, ka baterijas vāks ir speciāli uztaisīts ērti atverams, ar eņģēm un aizbīdni. Telefona atvēršana vienmēr bijusi vairāk piespiedu lieta – nomainīt simku, iebāzt flašu (pogu trubās). Pavei, mūsdienās pat visi karšu sloti ir iznesti laukā, noblīvēti un to darbināšanai nav jāļurkā korpuss.

    Bet kopumā man skaidrs, kas ir tas pircējs, kam nav iespējas paturēt telefonu guļot pie vada – acīmredzot, profesijas vai dzīvesveida īpatnības. OK, cilvēki ir dažādi….es to spēju pieņemt, ka lai būtu iespēja lietot telefonu ārpus telpām nepārtraukti, cilvēki ir gatavi pieciest neērtības ar baterijas izņemšanu lādēšanai.

    0842
    16.07.2020 11:08
    Reply to  digitalk

    Par ārējo lādētāju – tas palielinātu tel. iepakojuma kārbu par X cm2, kas atstātu iespaidu uz visu izplatīšanas ķēdi – rūpnīcu, izplatītāju un mazumnieku noliktavām, konteineriem uz kuģa utt. Laikos, kad cīņā par pircēju tiek ekonomēts uz visu, kāds palielinās transporta un glabāšanas izmaksas dēļ 2 pircējiem Latvijā un 18 pārējā pasaulē?

    Andis
    15.07.2020 23:37

    Paga, viņi ko gāzīs iekšā 20A? A komplektā nāks līdzi ugunsdzēšamais aparāts?

    Krotow
    16.07.2020 00:05
    Reply to  Andis

    Vnk lādēšanas kabelis būs pirksta resnumā un ar militārā tipa spraudni :)

    LAN
    18.07.2020 16:14
    Reply to  Krotow

    Cik saprotu, tiks izmantots CCS uzlādes standarts un aktīvā vada šķidrumdzese ka Teslai… 😄

    Kristo
    16.07.2020 10:58
    Reply to  Andis

    Gan jau, ka cels spriegumu, lai nevajadzētu super resnos vadus, kā jau to tagad dara QuickCharge tehnoloģijā.

    Reklāma