Web Analytics
More
    Reklāma

    Briti ielu segumu lāpa ar mākslīgā intelekta palīdzību

    Jaunākie raksti

    Blekpūla (angļu: Blackpool) uzsākusi projektu, kur mākslīgajam intelektam jau uzticēts svarīgs uzdevums – mašīnmācīšanās programmatūra meklē bedres dažos pilsētas rajonos.

    Project Amber mašīnmācīšanās programmatūra datus ņem no satelīta attēliem, identificē kritiskākās bedres, lai nenāktos ar automašīnu izbraukāt visas ielas vai paļauties uz iedzīvotāju paziņojumiem par nepieciešamību sakārtot ielas segumu.

    Reklāma

    Sākotnēji Project Amber apmācīšanas laikā strādnieki devās uz mākslīgā intelekta norādītajām vietām, salaboja segumu, ja tas bija nepieciešams. Pēc tam tika datorā ievadīta atskaite, lai mākslīgais intelekts spētu turpināt pats sevi apmācīt.

    Šādā veidā kopš vasaras Project Amber palīdzējis atpazīt 5145 labojamas vietas ceļa segumā, turklāt aplēses liecina, ka ietaupīts aptuveni miljons britu mārciņu, kas tiks novirzīts tālākiem ceļa seguma labojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rodo
    05.02.2020 15:19

    pff, a mēs tramvajus skalojam ar nanoūdeni

    KKTK
    05.02.2020 17:40

    Vai mākslīgais intelekts arī sapratīs kuru brigādi nemaz nav vērts sūtīt, jo tāpat sataisīs ķep-ļep? Vai kuros laikos nevar sūtīt, jo strādās ilgi in neefektīvi. Un beigās varbūt pat izsūtīs ziņojumu kura brigāde atlaižama un kurai pienākas prēmija?

    05.02.2020 20:03
    Reply to  KKTK

    Saprast jau sapratīs, bet diez vai (nu vismaz pie mums) kāds viņam dos šādas privilēģijas. Nu vai arī papildus jāiestrādā parametri par to cik un kādus ziedojumus konkrētā ceļubūves kompānija ir veikusi pie virpas esošajai partijai vai kādas radnieciskās un/vai ekonomiskās saites ir starp atbildīgajiem cilvēkiem utt, citādi jau nekā ..

    Reklāma