Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedpulksteņa drošības caurumi ļauj piekļūt vairāku tūkstošu bērnu datiem

    Jaunākie raksti

    Digitālās drošības uzņēmums AV-Test ir atklājis ievainojamību viedajā pulkstenī, kas ļāvusi tiem piekļūt vismaz 5000 bērnu datiem no visas pasaules, uzzinot par tiem pilnīgi visu.

    Kompānija AV-Test ir spējusi caur bērnu viedpulksteņa SMA-WATCH-M2 modeli uzmodelēt desmit gadīgas meitenes tēlu no Vācijas, zinot, kur viņa atrodas, ko un kādā laikā dara, kur ir viņas vecāki, neskaitot vārdu un uzvārdu. Tas viss bijis iespējams, jo meitene valkājusi šo pulksteni, kura ražotājs Shenzhen Smart Care Technology Ltd. (saīsinājumā SMA) ir izveidojis ļoti nedrošu datu uzglabāšanas sistēmu, kuru spēj apiet ierindas hakeris. SMA ir Ķīnā bāzēta kompānija, kura acīmredzami nav veltījusi pietiekami lielu uzmanību datu drošībai.

    Reklāma

    Pulksteņu ražotāja pirmā kļūda bijusi tā, ka viņu serverī informācija nav tikusi glabāta šifrētā veidā. Otrā kļūda saistīta ar ielogošanos serverim speciāli izveidotā interneta lapā, kur it kā bijusi nepieciešama autentifikācijas iekārta. Patiesībā serveris to nemaz nav nenolasījis, kas devis iespēju piekļūt visai informācijai. Pats pulkstenis darbojas ar SIM karti, kas tam ļāvusi uzglabāt tik vērtīgo vietas informāciju, kā arī balss paziņojums. Līdz ar to hakeriem ir visi ceļi vaļā uz daudzu bērnu personīgo un vecāku informāciju.

    Šī ievainojamība reģistrēta tādas valstīs, kā Vācija, Turcija, Polija, Meksika un Honkonga, kas norāda uz pulksteņa plašo izplatību un pieejamību. AV-Test ir paziņojis pulksteņa Vācijas izplatītājam par šo incidentu, kas uz to reaģēja izņemot ierīci no aprites, kamēr pati kompānija Ķīnā turpina to tirgot. Šis nav vienīgais šāda veida gadījums, jo senākā pagātnē līdzīgas drošības problēmas bijušas arī kompānijas VTech bērnu viedpulksteņiem.

    Jāsaka, ka pirms dažādu valkājamo ierīču pirkšanas sev un bērniem, der pārliecināties par to saistību ar datu drošību, jo šādas personīgās informācijas noplūdes problēmas mēdz atkārtoties un atkārtoties. Īpaši kompānijām no austrumiem. Taču nevar noliegt faktu, ka tieši cena ir tā, kura šos produktus padara tik pievilcīgus pircējam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma