Web Analytics
More
    Reklāma

    Statistika: iPhone lietotāji arvien biežāk pāriet uz Android

    Jaunākie raksti

    Civilizētajā pasaules daļā ir ļoti izplatīts viedtālruņu nomaiņas veids, kad tu atdod savu gadu vai divus gadus veco viedtālruni, pretī saņemto jaunu viedtālruni ar pamatīgu atlaidi. Pie mums arī šādas iespējas pastāv, bet parasti par tavu tīri lietojamo divgadnieku tiek piesolīti aptuveni 30 eiro, padarot šo maiņas procesu ļoti neizdevīgu. Lai arī kā nebūtu ar naudas lietām pie mums, tomēr citviet šāda viedtālruņu nomaiņa ir populāra.

    Statistika norāda, ka šādas viedtālruņu maiņas ceļā arvien vairāk iPhone viedtālruņi tiek nomainīti pret Android. Šādā maiņas ceļā var novērtēt, kas tieši bijis vecā viedtālruņa ražotājs, un kas ir jaunais viedtālrunis. Absolūts uzvarētājs šajā maiņas darījumā ir Samsung ar saviem Galaxy viedtālruņiem.

    Reklāma


    Tiek lēsts, ka kopš pagājušā gada oktobra iPhone lietotāju lojalitāte kritusi par 15% – tiek atdots vecais iPhone, bet vietā tiek iegādāts Android viedtālrunis.

    Citi pētījumu norāda, ka uzticība iPhone ir zemākā kopš 2011. gada – tikai 70.8% iPhone lietotāju turpina iegādāties nākamo viedtālruni arī no Apple. 2018. gadā šis rādītājs pārsniedza 90%. Pretējā virzienā no Android uz Apple iOS dodas aptuveni 5.7% viedtālruņu mainītāju. Dati apkopoti no 38 000 maiņas darījumu.

    Šāda statistika nav nekāds pārsteigums, jo Apple ir pēdējos gados pamatīgi pacēlis viedtālruņu cenas. Samsung un citi lielie ražotāji arī cenas cēluši, bet ne tik ļoti daudz. Apple arī iepriekš atzina, ka iPhone cenas vainojamas pārdošanas apjomu kritumā.

    Apple vadītājs Tims Kuks janvārī atzina, ka iPhone pārdošanas ieņēmumi ir samazinājušies par 15%, kad tos salīdzina ar 2017. gada tiem pašiem trim mēnešiem. Kuks arī atzina, ka iPhone cena ir viens no daudziem ieņēmumu krituma iemesliem. Viņš gan tieši neatzina, ka iPhone ir pārāk dārgi, bet tika norādīts – lielas problēmas rada mobilo sakaru operatoru nevēlēšanās daļēji dotēt viedtālruņu iegādi, kā arī ASV dolāra kurss daudzās valstīs būtiski palielinājis iPhone cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KasparsB
    19.07.2019 10:57

    ak tad dolāra kurss un nelietīgie operatori… a pašu alkatība ni un ni :D

    cli
    19.07.2019 11:25

    Ja Apple neizlaidīs iPhone SE aizstājēju gan izmēra, gan cenas ziņā, tad pēc laika droši vien arī skatīšos kāda Android One telefona virzienā.

    Wentilators
    19.07.2019 14:07
    Reply to  cli

    Es arī sēžu tikai uz maza izmēra un gaidu tikai jaunu SE aizvietotāju. Tici man androidā tādu neatradīsi. Pirmkārt izmēra ziņā vairs neko neatradīsi un ja būs tad zem 100€ prestigio. Līdz 200€ tās ir bremzes, katrā ziņā Mediatek neņemt. Notestējis esmu dažādus Android, tādas bremzes un izskatās, ka flagmaņi ir vienīgā alternatīva, kas līdzvērtīga normālai darbībai, pret to pašu SE. Android man besī pēc būtības, bet mirstot trīs reizes varbūt varētu paņemt, bet šobrīd nekas nav mazizmēra, supports, tīrie Andri. Man kopš 2009ā neviens iPhone nav bijis servisā (servisa lietas var sudziba ELVĒ palasīt uz Andri + daifonam pa lielam tikai stiklus plēš), vēl joprojām backup ir labāks un nav mistiski jādomā kā senčiem fakinās lietas no vecā uz jaunā uzlikt (bet laikam uz jaunajam Andra versijām kaut cik ciešami).
    Man ar besi ka cenas kāpj, bet zinu ko dabūju pretī un smadzenes nečakarē. Cik bieži nav bijis, ka Andra lietotājs nespēj raiti ieslēgt kameru, tikmēr viss notikums beidzies.
    Es cepjos par to ka manam nākamam tālrunim būs jāciešas no manas besīšanās, jo gribu mazizmera un raitu darbību.. Andris to nepavilks, Daifons iespējams neizlaidīs neko tādu. Būs jāpalielina plaukstas izmērs..

    Skābene
    19.07.2019 15:48
    Reply to  Wentilators

    Sapratu, ka tavs viedoklis par Android ir palicis 2009 gada līmenī! :)
    Es, piemēram, biju pārsteigts, ka Xiaomi Mi A2 telefons ar tīru android un 150 eur cenu metāla korpusā var būt tik dzīvelīgs un kvalitatīvs. Par tādu cenu es labāk katru gadu pērku jaunu modeli, nekā staigāju ar vienu iphone kopš 2009 gada! :)

    datacore
    21.07.2019 00:04
    Reply to  Skābene

    Tieši tā. Pirms mēneša sasistā OnePlus X vietā iegādājos Xiaomi Mi 8 Lite un esmu ļoti apmierināts – viss darbojas bez jebkādas būtiskas aiztures vai uzkāršanās, kas, manuprāt, ir svarīgākais telefonā. Nav gan tīrs Android, bet pierast pie MIUI niansēm nebija grūti.

    07.08.2019 10:00
    Reply to  Wentilators

    Ar backup (lasi: datu kopēšana no vecā uz jauno Android) – 0 problēmu, arī SMS un zvanu saraksti tiek atjaunoti, kādi bija vecajā (protams, ja Google konts sinhronizējas)..

    Janis
    19.07.2019 21:31
    Reply to  cli

    Es piekrītu ka šīs ir viens no labākajiem Apple iPhone modeļiem pēdējā laikā!

    19.07.2019 12:14

    Tā tas varētu būt… Cilvēkiem gribas ko jaunu. Xs bija tieši tāds pats kā X tikai dārgāks. Ja jaunais atkal būs tāds pats, tikai ar flīzi aizmugurē (atvainojos, trīskameru bloku), baidos ka iPhone pārdošanas apjomi neuzlabosies. Vajag jaunu dizainu, jaunas fīčas… Apnīk tak viens un tas pats.

    Reinis Rozitis
    19.07.2019 14:42

    Nesen sanāca noskatīties viena apskatnieka argumentus nomaiņai: https://www.youtube.com/watch?v=YyMiZCXRMQY

    Krotow
    19.07.2019 16:14

    iPhone tirgus daļu visvairāk nozāģē premium klases Ķīnas viedtālruņi ar Samsung iepriekšējās paaudzes viedtāluņiem otrajā vietā. Jaunajiem iPhone nekas īpaši jauns klāt nav nācis, pārāk liels izmērs, plus Apple ierobežojumi mediju failu atrašanās vietai un apmaiņai ar datoru plus sliktāks baterijas darba laiks. Un, protams, cena.

    neAnonīms
    20.07.2019 13:22

    Pirms divi gadi tiku pie iPhone X…mans pirmais iPhone. Laiks jaunam telefonam un plānoju ņemt kādu premium Androidu. Runa nav par cenu bet par laikam to varētu saukt par iPhone morālu un daļēji tehnoloģisku atpalicību …jaunais iPhone būs atkal praktiski tāds pats kā ieprikšējais un attiecīgi tāds pats kā X. Būtu vismaz tikuši vaļā no tās uzacs…tad padomātu vēl..

    Arturs Calmanis
    20.07.2019 19:00

    Kurā valstī, no kā tie 38 000 darījumu veidojas. Šie skaitļi ir bezjēdzīgi bez šādas mazas detaļas.

    Fedja
    22.07.2019 16:45

    Iphone pēdējā laikā no “uh un ah tehnoloģiju granda” ir kļuvis par ‘vienkārši kvalitatīvs telefonu”.
    Par vienkārši kvalitatīvu telefonu prasītā summa jau ir neadekvāta, jo pietrūkst “uh un ah” faktora.

    "Mazais kritiķis"
    05.09.2019 13:09

    Ceru, ka būs iphone 11 vai iphone se cheap versija. Tad Apple būs 65% vai 67,6% telefonu maiņa.

    Reklāma