Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon neatbilstoši ES konkurences noteikumiem no mazajiem tirgotājiem izguvis pārdošanas datus

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija vakar uzsākusi izmeklēšanu pret ASV tiešsaistes tirdzniecības gigantu Amazon, jo ir saskatāmi Amazon darbības pārkāpumi gan kā tiešsaistes tirgotājam, gan tirdzniecības platformai. Amazon darbība ar datiem un uzlabota sadarbība ar dažiem tirgotājiem varētu būt pretrunā Eiropas Savienības konkurences noteikumiem.

    Amazon pārdod preces tieši, kā arī ļauj mazākiem tirgotājiem pārdot produkciju Amazon platformā. Eiropas Komisija uzskata, ka Amazon izmanto mazāko uzņēmumu datus, lai izvērtētu jaunākās tendences un iepirkšanās paradumus, bet mazie Amazon platformas lietotāji šādus datus iegūt nevar.

    Reklāma

    Eiropas Komisija izvērtēs, vai šāda prakse nesniedz Amazon negodīgas konkurences priekšrocības, jo Amazon izmanto konkurencei jūtīgu informāciju par tirgotājiem platformā, to produktiem un darījumiem platformā.

    Konkurences noteikumu pārkāpšana Eiropā draud ar sodu, kas var sasniegt 10% no uzņēmuma kopējā gada apgrozījuma.

    Amazon jau iepriekš izpelnījusies kritiku par labvēlīgu nodokļu vienošanos ar Luksemburgu. 2017. gadā Eiropa lika Amazon atmaksāt nodokļus 250 miljonu eiro apmērā.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    18.07.2019 08:57

    Kāpēc Eiropā vēl nav savas tirdzniecības platformas? Vai nu jāsūta no Amerikas vai no Ķīnas. Un ar tiem amerikāņiem bieži viss ir ļoti skumji no piegādes viedokļa. Nepārtraukti tur uzduros precēm, kuras nepiegādā uz Latviju.

    Jeff
    18.07.2019 10:27
    Reply to  DMG

    Labrīt! Neesi neko dzirdējis par amazon.co.uk vai amazon.de???

    DMG
    18.07.2019 13:57
    Reply to  Jeff

    Labrīt Tev arī. Un ko tu ar to gribēji pateikt? Nu atveru to amazon.co.uk. Sameklēju pirmo Canon m100 kameru. Un še tev. Piegāde tikai Anglijā un kas ar Latviju? A vot kas: “This item does not ship to Latvia”.
    Ar amazon.de nedaudz labāk no kameras viedokļa, bet tiklīdz sāku meklēt lādētāju tā atkal “This item does not ship to Latvia”. Nu tad ko īsti gribēji ar to pateikt? Es gribēju pateikt, ka nav platformas, kas bez šāda čakara ļauj iegādāties preces. Diez vai Angļu in Vācieši redz šādus paziņojumus tur. Lūk, kad būs amazon.lv tad varēsim runāt.

    Jeff
    18.07.2019 21:27
    Reply to  DMG

    Tad tu pasūti Canon foto tehniku no Ķīnas? :-))))))))))

    DMG
    19.07.2019 08:31
    Reply to  Jeff

    Es nepērku no Ķīnas (lai arī mēs tak zinām, ka visu ražo Ķīnā). Tas ir tikai piemērs, cik sūdīgi ir tevis pieminētie interneta veikali. Var vēl kaudzi Anglijas veikalu atrast, kur būs tieši tādas pašas problēmas. Visi viņi ir paredzēti lokālai izmantošanai. Nevis visai Eiropai. Kaut ko jau atrast var, bet nebūt ne visu.

    digitalk
    18.07.2019 22:15
    Reply to  DMG

    ja tev ne tikai pakurnēt, bet arī nopirkt, tad forumā Briedis ieteica labu piegādātāju https://ebaypiegade.lv

    DMG
    19.07.2019 08:38
    Reply to  digitalk

    Varētu jau kādreiz pamēģināt. Lai arī e-bay man personīgi riebjas. Nepārtraukti uzduros tur kaut kādām kļūdām un komunikācija ar viņiem ir vienkārši nožēlojama. 3 mēnešus atpakaļ solīja salabot problēmu ar solīšanu un joprojām nekas nav mainījies. Atbild arī reizi nedēļā. Ok gan jau var pazvanīt un vēl iztērēt naudu uz to un gaidīšanu, kad atbildēs. Bet nu nez vai tas ir tā čakara vērts.

    Jeff
    19.07.2019 08:47
    Reply to  DMG

    Skaidrs. Tev visur un vienmēr ir problēmas ar kaut ko.

    Esmu pēdējo 10 gadu laikā veicis SIMTIEM pasūtījumu no Amazon.co.uk, Amazon.de, eBay.co.uk, eBay.de, ASOS un citiem i-veikaliem no UK/EU un kaut kādas problēmas ir bijušas labi ja pāris reizes.

    DMG
    19.07.2019 20:59
    Reply to  Jeff

    Nu nez kā tu viņus tad veic. Es šodien vēl pamēģināju atrast konkrētu rotaļlietu un pilnīgi visas nepiegādā uz Latviju. Kā var pasūtīt to, ko nemaz nepiegādā? Ja nu vienīgi tu pērc nevis to, ko vēlies, bet to ko tev piegādā.

    digitalk
    19.07.2019 22:21
    Reply to  DMG

    tā ebaypiegāde (neskatoties uz nosaukumu) nodrošina salīdzinoši lētu kurjerpakalpojumu no praktiski jebkura DE un UK tirgoņa, personīgi es viņu pakalpojumus esmu izmantojis tikai ar Amazon.de
    pēdējais pasūtījums pēc iepriekšējiem aprēķiniem vispār būs kuriozs — prece pasūtīta amazon.de (DE only) tiek piegādāta no amazon.com un uz LV vedīs ebaypiegāde. tas sanāk lētāk (ietaupu padsmit eiro uz ~100), nekā pasūtīt uz LV no amazon.com pa tiešo :))

    DMG
    22.07.2019 10:21
    Reply to  digitalk

    Kādas tām piegādēm ir cenas? Nekur viņiem lapā neatrodu.

    digitalk
    22.07.2019 16:38
    Reply to  DMG
    Lucifers
    18.07.2019 10:45
    Reply to  DMG

    Lel kārtējais Ali mēslu pircējs

    Reklāma