Web Analytics
More
    Reklāma

    7. jūnijā Rīgā notiks hakatons IT drošības entuziastiem

    Jaunākie raksti

    Rīgā, 7. jūnijā no plkst. 19:00 līdz 3:00 notiks informācijas tehnoloģiju (IT) drošības hakatons, kuru organizē IT uzņēmums Accenture sadarbībā ar IT drošības incidentu novēršanas institūciju CERT.LV. Hakatona mērķis ir popularizēt IT drošības jautājumus Latvijā. Drošības entuziastiem šī ir iespēja pierādīt sevi, risinot praktiskus uzdevumus, satikties un iepazīties ar citiem nozares pārstāvjiem.

    Hakatonā cīņa dalībniekiem būs individuāla. Uzdevumi ļaus plašāk iepazīt un izprast apdraudējumus IT drošībai, kā arī pārbaudīs dalībnieku rīcību un lēmumu pieņemšanas spējas IT drošības krīžu situācijās. Uzdevumi būs ar dažādām grūtības pakāpēm. Uzvarēs dalībnieks, kurš iesniegs visvairāk pierādījumu par izpildītajiem uzdevumiem.

    Reklāma

    Hakatons notiks Accenture birojā Brīvības gatvē 214. Dalībnieki, kuri izpildīs visvairāk uzdevumu, balvās saņems dronu Ryze Tech Tello by DJI, bezvadu austiņas Apple AirPods un viedpulksteni Samsung Galaxy Watch 46mm SM-R800. Pasākums notiks angļu valodā. Rīkotāji dalībniekiem nodrošinās uzkodas. Hakatonam var pieteikties cilvēki ar pieredzi vai izpratni IT drošības jautājumos.

    Pieteikšanās: bit.ly/NightHack2019

    “Kopējais mērķēto kiberuzbrukumu skaits tikai palielinās, nepārtraukti tiek meklētas jaunas metodes, kas ietver automatizācijas, mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās risinājumu izmantošanu. Uzņēmumiem un organizācijām ir jādomā par aizsardzības līmeņa palielināšanu, neaizmirstot par uzraudzības un monitoringa lomu, apmācībām un proaktīvu dažādu simulāciju scenāriju izspēlēšanu. Tas ir nepieciešams, lai, saskaroties ar arvien lielākiem pārbaudījumiem kiberdrošības jomā, sekotu atbilstoša un ātra reakcija. IT drošības hakatonā ikviens varēs sevi izaicināt un pārbaudīt savu zināšanu un prasmju līmeni kiberaizsardzības jomā,” paskaidroja Accenture Informācijas drošības pakalpojumu nodaļas vadītājs Latvijā Intars Garbovskis.

    “Drošība ir dinamisks process, un CERT.LV atbalsta kiberdrošības ekspertu iespējas vingrināt prasmes atpazīt un novērtēt apdraudējumu, izvērtēt riskus un atbilstoši reaģēt, kā arī saskata nozīmību IT drošības jautājumu aktualizēšanā kopumā,” atzīmēja CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma