Web Analytics
More
    Reklāma

    10 robotsuņi spēj pavilkt smago automašīnu

    Jaunākie raksti

    Viens no skaļākajiem uzņēmumiem robotu būvē Boston Dynamics parādījis, ka uzņēmuma ražotie roboti spēj sadarboties, lai paveiktu kopā smagākus darbus. Boston Dynamics gatavojas tuvāko mēnešu laikā uzsākt piedāvāt pircējiem SpotMini suņa formas robotu, tāpēc video būtu uzskatāms par sava veida komerciālu reklāmu.

    Boston Dynamics veido robotus, kas atgādina cilvēkus un lielus suņus. SpotMini ir mazākais no uzņēmuma dzīvnieku formas robotiem, tas būs pieejams iegādei.

    Reklāma

    Reklāmas video desmit SpotMini robotsuņi spēj pavilkt vidēja izmēra smago automašīnu, kas ir visai pamatīgs sasniegums vairāku robotu kopā paveiktam darbam. Iepriekš SpotMini robotsuņi Boston Dynamics veidotajos video spējuši atvērt durvis un pienest alus skārdeni.

    Pagaidām Boston Dynamics nav nosaucis plānoto SpotMini cenu. Robots pats sver 30 kilogramus, tas spēj pacelt un panest 14 kilogramu nastu, SpotMini ir 84 centimetrus augsts. Ar vienu uzlādi SpotMini darbojas līdz 90 minūtēm. SpotMini spēj pārvarēt trepes, tas prot orientēties telpās un arī ārpus tām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zigurds
    18.04.2019 10:54

    Skynet pirmās “bezdelīgas” :)

    Krotow
    18.04.2019 11:41

    BD varētu atsūtīt 4 suņus testam. No 5. stāva skapis jānones.

    Reklāma