Web Analytics
More
    Reklāma

    Mintos sasniedz 2 miljardus eiro tiešsaistes investīciju kredītos un nodibina Mintos Impact Fund

    Jaunākie raksti

    Latvijā dibinātais fintech jaunuzņēmums Mintos – globālā tiešsaistes savstarpējo aizdevumu platforma – sasniedzis 2 miljardu eiro caur platformu nofinansēto kredītu apjomu.

    Ievērojamais sasniegums ir iedvesmojis Mintos komandu izveidot Mintos Impact Fund. Pirmais fonda projekts būs Baltijas jūras attīrīšanas iniciatīva, kurā Mintos kopā ar investoriem sāks kopfinansējuma jeb crowdfunding kampaņu, lai no investoriem savāktu ziedojumus 100 000 eiro apmērā Pasaules Dabas Fondam (WWF asociētais partneris) un WWF Deutschland Baltijas jūras attīrīšanas iniciatīvām.

    Reklāma

    Sasniedzot 2 miljardus eiro caur platformu finansētajos kredītos, Mintos komanda ir iedvesmota sniegt ieguldījumu sabiedrībā, nodibinot Mintos Impact Fund un īstenojot pirmo vides ilgtspējas iniciatīvu. Fonda pirmais projekts būs “TheFuture%” ar mērķi atbalstīt Baltijas jūras ekosistēmas aizsardzību un saglabāšanu.

    Mintos valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte: “Uzskatu, ka pienācis laiks arī jaunuzņēmumiem domāt par vides ilgtspēju. Mūsu klienti ir investori – atbildīgi, kritiski domājoši un uz nākotni vērsti cilvēki visā pasaulē, kas vēlas dalīties un dot savu pienesumu labākai dzīves videi. Tas mūs vieno, labus darbus varam darīt kopā. Mūsu izveidotā Mintos Impact Fund pirmajam projektam – atbalstam Baltijas jūras ekosistēmai – ir arī simboliska nozīme, Mintos ir veiksmīgi izveidots un darbojas valstīs, kas ieskauj Baltijas jūru, un no šī reģiona nāk arī lielākā daļa mūsu investoru.”

    Fonda kampaņas laikā vairāk nekā 125 000 Mintos investoru tiks aicināti ziedot Baltijas jūras projektam, un arī Mintos dos savu ieguldījumu – 100 tūkstošus eiro ziedojumu.

    Pasaules Dabas Fonda Baltijas jūras un saldūdens programmas vadītāja Elza Ozoliņa: “Mēs priecājamies redzēt, ka Baltijas reģionā pieaug interese par vides aizsardzību. Sadarbība ar Mintos apliecina, ka jaunā, strauji augošā tehnoloģiju jaunuzņēmēju paaudze nāk ar skaidru redzējumu par ilgtspējīgu attīstību gan vietējā, gan globālā mērogā. Mēs lepojamies būt par Mintos Impact Fund pirmā projekta partneriem.”

    Mintos Impact Fund pirmā projekta mērķis ir savākt ziedojumus 100 tūkstošu eiro apmērā Baltijas jūras ekosistēmas aizsardzībai un saglabāšanai līdz brīdim, kad uzņēmums sasniegs nākamo miljardu eiro, kas tiks finansēti caur kredītu platformu. Mintos investori katru mēnesi caur platformu investē gandrīz 200 miljonus eiro, tāpēc plānots, ka nākamā miljarda atzīme jeb 3 miljardi eiro caur platformu finansēto kredītu tiks sasniegta līdz 2019. gada septembrim. Naudas līdzekļi tiks piešķirti Baltijas jūras projektiem, lai veicinātu tās ilgtspēju un atbalstītu Baltijas jūras un tās piekrastes saglabāšanu.

    Mintos kļūst par vadošo tiešsaistes savstarpējo aizdevumu platformu investoriem, kuri vēlas investēt globālā mērogā

    Mintos valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte: “2 miljardu eiro caur platformu finansēto kredītu tik īsā laikā apliecina, ka esam uz pareizā ceļa, lai ar tehnoloģiju palīdzību padarītu finanšu pakalpojumus ērtākus un pieejamākus. Vidējā investoru neto gada peļņa gandrīz 12% apmērā, kā arī ērtā un caurskatāmā lietotāju pieredze ir padarījusi Mintos par vadošo aizdevumu platformu investīcijām kredītos globālā mērogā.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kriksis
    18.04.2019 10:35

    Yep, liekam iekšā visu naudu lai finansētus sms kredītus, 12% peļna gadā, kapēc gan ne, 200k bēdu brāļy visu atmaksās!!!111

    Kursors.lv
    18.04.2019 10:42
    Reply to  Kriksis

    Kāds Mintos klients vispār varētu pastāstīt vai tiešām tur reāli sanāk tie 12 procenti. Piemēram, TWINO arī sola līdz 12%, bet realitātē vismaz es novēroju kaut ko tuvāku 7%.

    Muldis
    18.04.2019 11:32

    Tur vis ir diezgan vienkārši. Jo lielāka riska ieguldījumus tu izvēlies, jo lielāki ir tavi peļņas procenti. Tur var dabūt arī vairāk par 12%, tikai risks zaudēt ieguldījumus arī ir daudz lielāks. Tāds vidējais, drošais ieguldījums ness apmēram 9%.

    Reklāma