Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia pārdos Health biznesu atpakaļ tā sākotnējam īpašniekam

    Jaunākie raksti

    Nokia ir uzsākusi sarunas ar Withings līdzdibinātāju par Digital Health biznesa pārdošanu atpakaļ tā uzsācējiem. Nokia par Withings samaksāja 191 miljonu dolāru (170 miljonus eiro) 2016. gadā, šobrīd Nokia atlaidīs no iegādes cenas 175 miljonus dolāru, pārdodot to atpakaļ Withings līdzdibinātājam.

    Nokia plāns ar Withings iegādi bija konkurēt ar Apple HealthKit, kas tobrīd šķita laba ideja. Iespējams, Withings pārdēvēšana par Nokia Health nebija labākais solis, jo Withings bija iekarojis tirgu ar savu zīmolu. Sagaidāms, ka Nokia Health pārdošana noslēgsies vasaras vidū.

    Reklāma

    Nokia Health pastāvošā biznesa pamatā vēl arvien ir Withings laikā izstrādātie viedie svari un pulksteņi. Faktiski Nokia tikai paspēja pārdēvēt Withings produkciju savā vārdā, nekas jauns, ievērības cienīgs zem Nokia zīmola nav tapis.

    2011. gada septembrī Withings saņēma 3.8 miljonu dolāru finansējumu no riska kapitāla fonda Ventech, lai attīstītu jaunus produktus. 2011. gada janvārī Withings demonstrēja viedo asins spiediena mērītāju, kuru varēja pieslēgt iPhone, iPad un iPod touch. 2013. gadā jūlijā uzņēmums saņēma papildus investīcijas 30 miljonu dolāru apmērā. 2014. gada oktobrī izlaists integrācijas risinājums ar Apple platformu HealthKit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Puika
    02.05.2018 13:24

    Man ir Nokia “viedie” svari. Varu teikt tikai to labāko. Pašiem svariem lieku 10 punktus no 10. Aplikācija gan varētu nedaudz uzlabot. Ir tur labas štellītes, bet ir arī nelielas promažkas. Ir kur augt. Aplikācijai 7 vai 8 no 10:)

    As
    02.05.2018 13:39

    Vai kāds lieto arī to Withings /Nokia pulksteni? Apraksts un dizains smuks,savienojas ar Endomondo,bet nav daudz atsauksmju par to.

    Es pareizi sapratu,nopirka par 191,pārdos atpakaļ par 175? Dibinātājiem labs darījums

    Kristaps Lācis
    02.05.2018 14:00
    Reply to  As

    Nope! Šķiet pārdos par 191-175=16mil.. Tos 175 norakstīja.

    Agris
    02.05.2018 14:53
    Reply to  As

    Man bija Withings pulkstenis – bija ļoti labs līdz iegāju nejauši ar to pirtī un noklājās mazais ekrāns, kurā rāda pulsu, soļus utt.. Nu jau Nokia piedāvāja apmaksātu pastu, lai nosūtītu to viņiem un kā aizsūtīju foto ar pasta zīmogu, ka pulkstenis izsūtīts, man par pārsteigumu atsūtīja atlaižu kodu, kas deva 100% atlaidi jauna pasūtīšanai un neviens neko neremontēja, tiku pie jauna pulksteņa. Šis liekas pat nedaudz labāks (withings bija problēmas, ka svīda ekrāns no iekšpuses, Nokia vairs nav tāda problēma manīta) un lādētājs nedaudz uzlabots, jo uzreiz pulkstenis ieguļas lādētājā un lādē, Withings bija jāatrod kontakts (jālādē tāpat tik reizi mēnesī, tā ka 10 sekunžu pačakarēšanās nekas traks nebija gan). Bet tā esmu ļoti apmierināts ar to – patīk izskats un funkcionalitāte (vienīgi varēja arī nākt paziņojumi no whatsapp, piemēram). Ā, vēl stikliņu varētu uzlabot, jo diezgan skrāpējas, siksniņa ļoti pievelk putekļus, bet nu tas uz pulksteni kā tādu neattiecas.

    Reklāma