Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple varētu atteikties no Intel procesoriem Mac datoros

    Jaunākie raksti

    Bloomberg ziņo, ka Apple grasoties jau 2020. gadā attālināties no Intel procesoru izmantošanas savos Mac datoros. Šāds solis varētu tikt sperts, lai vēl vairāk pasargātu Apple ekosistēmu, gluži kā tas jau šobrīd ir iPhone un iPad viedierīcēs.

    Vienlaikus no Apple tiek gaidīta virzība uz priekšu macOS un iOS operētājsistēmu tuvināšanā, varbūt pat daļējā apvienošanā. Apple neizdosies uzreiz atteikties no Intel procesoriem, sākotnēji varētu būt gaidāms viens klēpjdators ar Apple veidotu procesoru.

    Reklāma

    Apple jau iepriekš ir mainījis Mac datoru procesorus, pārejot no Apple, IBM un Motorola veidotajiem PowerPC uz Intel. Aiziešana no PowerPC procesoru izmantošanas tika paziņota 2005. gadā, bet jau 2006. gadā iznāca pirmie Apple datori ar Intel procesoriem. Šobrīd Apple iegādājas aptuveni 5% no Intel saražotajiem procesoriem.

    Šīs baumas likušas Intel akciju cenai nogāzties par 8%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    03.04.2018 10:14

    Nez kā būs ar Windows atbalstu? Lai arī mūsdienās darbināt Windowsu uz Mac kļūst aizvien mazāk populāri, bet zinu ka dažiem tas ir aktuāli.

    Lapsinieks
    03.04.2018 12:38
    Reply to  Uldis M.

    tas jau atkarīgs no arhitektūras

    Krotow
    03.04.2018 18:35
    Reply to  Lapsinieks

    90-to vidū izdevniecībā strādājot, importējot atnestās grafikas, sanāca darboties ar arī PowerPC ābolkastē palaista Win3.11, kur bija CorelDRAW. Windoze, tiesa, darbojās kaut kādā PC emulatorā, taču kustējās pietiekami ātri. Vēsture atkārtojas :)

    Vilnis Leonovs
    03.04.2018 19:54

    Apple iespejams nopirks AMD, jo pašlaik vina cena ir 10-15 miljardi un vinam ir x86 licenze.

    Reklāma