Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izlaiž atjaunotu un lētāku iPad, kas paredzēts skolām

    Jaunākie raksti

    Vakar Čikāgā īpašā izglītībai veltītā pasākumā Apple izziņoja atjaunoto 9.7 collu iPad planšetdatoru ar Apple Pencil atbalstu, kas izglītības iestādēm būs pieejams par pazeminātu cenu – 299 ASV dolāriem. Visi citi šo produktu varēs iegādāties par 329 dolāriem (349 eiro) par 32 GB versiju. Tāpat izglītības iestādēm lētāk pieejams būs arī Apple Pencil irbulis – 89 dolāri pret 99 dolāriem visiem citiem.

    Atjaunotais iPad darbojas ar A10 Fusion procesoru, ko izmanto arī iPhone 7 un iPhone 7 Plus un ierīcei ir 8 megapikseļu kamera, Touch ID pirkstu nospiedumu lasītājs un ar vienu uzlādi ierīce darbosies līdz 10 stundām ilgi.

    Ar šādu gājienu Apple cenšas cīnīties ar Google hrombukiem, kas sāk strauji kļūt populāri izglītības iestādēs, jo ir lēti un principā nodrošina skolām nepieciešamo funkcionalitāti. Ja pirms pieciem gadiem ASV skolās pārsvarā tika izmantoti tieši Apple produkti, tad pēdējos gados situācija ir mainījusies un nu skolas izmanto krietni lētākos Google risinājumu darbinātos datorus.

    Apple uzsver, ka iPad planšetdatori ir ļoti noderīgi skolās, jo tiem ir radītas vairāk nekā 200 000 lietotnes, ko var izmantot apmācību procesā un par plusu uzskata arī Apple Pencil irbuļa atbalstu. Līdz šim Apple Pencil darbojās tikai ar krietni dārgāko iPad Pro modeli.

    Pasākumā Apple arī izziņoja jaunās ofisa programmatūras komplekta iWork programmu versijas, kas tagad atbalsta Apple Pencil, kā arī speciāli skolām izstrādāto programmatūru Schoolwork, kas ir tiešs Google Classroom konkurents.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    28.03.2018 12:21

    Lētāks varbūt ir, bet tikai nedauz. Savukārt irbulis Apple stilā (cena!).

    Kaspars
    28.03.2018 12:44
    Reply to  Pumba

    Pastāv jau it kā ,pielāgot citu irbuli ,bet tirgus daļa kas ir nokavēta Apple ir .
    Būs ļoti grūti manuprāt to atgūt….
    Šeit noteicošais ir softa un aplikāciju priekšrocības vai Apple vai chrome google?

    Lapsinieks
    28.03.2018 15:02
    Reply to  Kaspars

    ne jau tikai cenas dēļ asv skolas nosliecās par labu hrombukam. pilnvērtīga ierīce strādāšanai, rakstīšanai, googles doc co-workings utt. nevis māžošanās ar virtuālo klaviatūru un ekrāna glaudīšanu.

    Artanis
    28.03.2018 17:29
    Reply to  Lapsinieks

    Nu, jāsaka ka ja darbs sastāv no kā vairāk, kā dokumentu rakstīšana un web vai vienkāršotu native aplikāciju kurbulēšana, tad ne Chromebooki, ne iPadi nav īsti dēvējami par ‘pilnvērtīgiem’ darba rīkiem. Jā, protams, mūsdienās uz planšetes/telefona var paveikt daudz vairāk tasku, kā pirms gadiem sešiem, bet cik esmu lietojis gan Ābolu, gan Hromabūku, tad neviens nestāv līdzi Microsoft Surface – pilnvērtīgs Windows relatīvi jaudīgā planšetē ir īstā manta darbam.

    Lapsinieks
    28.03.2018 17:51
    Reply to  Artanis

    esi drusku atrauts no skolu “darba” realitātes. te tieši runa par skolām!

    Henrijs
    29.03.2018 16:11

    Beidzot pēc 7 gadu pārtraukuma Apple izdod kaut ko labu un neuzcenotu.

    Reklāma