Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel gatavojas 2019. gadā piedāvāt 5G klēpjdatorus

    Jaunākie raksti

    Microsoft jau vairākus gadus ir runājis par vienmēr ar tīmekli savienota datora konceptu, turklāt tiek plānots, ka Microsoft sadarbībā ar Qualcomm tiešām spēs izlaist klēpjdatorus ar iebūvētu 4G LTE savienojumu un Snapdragon procesoru.

    Vienlaikus Intel grasās nākamajā gadā parādīt klēpjdatorus ar jau integrētu 5G mobilo datu tīkla atbalstu. Intel nāksies visai pamatīgi strādāt, jo 5G standarta noteikšana tiks pabeigta tikai šī gada nogalē. Intel gan būs vēl viena problēma – neviens nevar pateikt, kad pie 5G mobilo datu tīkla sāks strādāt sakaru operatori.

    Reklāma

    Esošā statistika norāda, ka klēpjdatoru tirgus stagnē, bet vēl vājāk veicas ar klēpjdatoru pārdošanu, kuriem ir iespējams ievietot SIM karti un izmantot mobilo datu savienojumu. 4G un 5G savienojums klēpjdatoros sanāk visai dārgs, jo nākas maksāt abonēšanas maksu par katru jaunu pieslēgumu. Tāpēc parasti tiek izmantots viedtālruņa veidots tīklājs.

    Intel izlaidīs klēpjdatorus kopā ar Dell, Lenovo un HP, izmantojot XMM 8060 5G modemu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Krukovskis
    23.02.2018 11:29

    Patiesībā jau viss notiek ar MS Windows klēpjdatoriem, ko darbina Snapdragon. Tie nav tikai plāni nākotnē. Piemēram, tūlīt-tūlīt no ASUS pie mums būs pieejams tirgū šāds, ar Gigabit LTE atbalstu:
    https://www.asus.com/2-in-1-PCs/ASUS-NovaGo-TP370QL/

    Un kas attiecas uz mobilo datu savienojumu, tad tā vairs arī nav problēma. Nezinu, kā ar citiem operatoriem, bet pie TELE2 man ir uz vienu līgumu divas SIM kartes, no kurām viena ir telefonā un otra datorā. Sanāk, ka līdzās esošajam datu plānam TELE2 dod papildus 2GB mēnesī internetam planšetē/datorā. Nemāku teikt, vai kas līdzīgs ir pieejams LMT un BITE. Un nemāku teikt, vai ir kādas papildus opcijas ar datu plāniem pie TELE2 uz otru SIM karti, jo man darba vajadzībām mēnesī pietiek ar 2GB, kad neesmu ofisā, tāpēc neesmu pētījis

    Krotow
    23.02.2018 19:00

    Nekā dīvaina šeit nav. Darbības, ko ārpus telpām reiz varēja veikt tikai ar klēpjdatoriem, tagad iespējams izdarīt arī no pelefoniem, planšetēm, “avenēm”, visādiem iebūvētiem nedatoriem utt. vajadzība pēc pilnas datora funkcionalitātes kļūst arvien mazāka. Pavisam jau klēpjdatori nepazudīs.

    Reklāma