Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch apsteidz visus Šveices pulksteņu ražotājus

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētes uzņēmums Canalys izrēķinājis, ka Apple viedpulksteņu tirdzniecība pārsniegusi Šveices pulksteņu pārdošanas apjomus 2017. gada pēdējo trīs mēnešu laikā. Apple paši apgalvo, ka viena pati Apple viedpulksteņu tirdzniecība varētu ieņemt Fortune 300 topa pēdējās vietas, ja Apple viedpulksteņu tirdzniecību atšķeltu no Apple kā atsevišķu uzņēmumu.

    2016. gada pirmajos trīs mēnešos Apple viedpulksteņu tirdzniecības apjomi bija aptuveni 1.5 miljoni gabalu, kamēr Šveice pārdeva 5.9 miljonus pulksteņu. Apple Watch 3 iznākšana rudenī pagriezusi statistiku par labu Apple. Apple pagājušā gada nogalē pārdeva par 1.2 miljoniem vairāk Apple Watch pulksteņu nekā visi Šveices pulksteņu ražotāji kopā ņemti.

    Vienlaikus jāatzīmē, ka Šveices pulksteņu pārdošanas apjomi uzskatāmi par stabiliem. Apple nekad nav pārāk lielījies ar Watch pulksteņu pārdošanas apjomiem. Sākotnēji Apple Watch pulksteņu pārdošana bija ne pārāk veiksmīga, bet izskatās, ka pagājušais gads bijis gana labs, lai Apple sāktu par Watch pulksteņiem runāt arvien biežāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs Korņevs
    14.02.2018 10:45

    Kāpēc jāsalīdzina ***pis ar pirkstu? Tad jau mob. telefonus arī jāpieskaita, tie taču arī rāda laiku! Šo statistiku laikam veidojuši cilvēki, kas katru ap roku apliekamu mēslu uzskata par pulksteni. Skumji.

    Jānis
    15.02.2018 10:12

    Tāpēc, ka pie pirmā Apple Watch iznākšanas visi tieši runāja par to, kas notiks ar Šveices pulksteņiem. To rāžotāji (tāpar kā Nokia) sākumā smīkņāja, ka tas ir fufelis un nekas viņiem nenotiks. Tāpēc arī tagad tāda statistika.
    Tas, ka tu to nesalīdzini un tev tas liekas kaut kas starp kājām, nenozīmē, ka citi arī tā domā :D

    x
    14.02.2018 10:46

    runā, ka šveicē jau sāk demontēt pulksteņu cehus un pārveido par smārtfonu veikaliem.

    Skābene
    14.02.2018 11:06

    Tikai tād nieka atšķirība, ka šveices Franck Muller ražotājs vienu pulksteni var ārdot par 2.7miljoniem USD! :D
    Kurš būtu gatavs maksāt tādu naudu par Apple? :D

    x
    15.02.2018 09:38
    Reply to  Skābene

    lieta pat nav par apple vai ko – jebkurš elektronisks verķis, kas atkarīgs no ārējā softa, pēc definīcijas ir ar īsu dzīves ciklu un augstu cenu par to var prasīt tikai noteiktos apstākļos. bet ja kāds ir gatavs maksāt eur500 par gaili – kāpēc nepārdot?

    Lauris Ozolins
    14.02.2018 11:24

    Bet lo’giski, noperkot Sveices pulksteni tev nebus jauztraucas kad pec gada vins jau bus jamaina. Tapec tu neperc katru gadu pulksteni no apple, nopirki 5 vai vairak gadus nav jalauz galva kad kaut kas neiet…

    Uldis M.
    14.02.2018 17:20
    Reply to  Lauris Ozolins

    Diezgan loģiski… Šveices pulksteni vari lietot visu mūžu un vēl atstāt mantojumā, kamēr valkājamās viedierīces mainīsi vismaz katru otro gadu. Tur arī veidojas šī statistika…

    Artanis
    14.02.2018 18:26

    Es savukārt esmu drusku izbrīnīts, ka Latvijā ir relatīvi maz Ābolpulksteņu. Es kā reiz sev gribēju iegādāties lai paspēlētos, bet tā kā 500Eur par jaunu īsti nav vēlmes nolikt, tad biju cerējis, ka iekš sludnini.lv vai ss.lv būs jau čupiņa Series 1/2 pulksteņu par lētāku ciparu, bet izrādās figu – tikai pārītis pavisam pirmās paaudzes veco Apple Watch par astronomiskām summām. Tad nu interesanti – vai Latvijā šie galīgi nav populāri, vai arī tiešām strādā pietiekami labi un lietotāji ir apmierināti, ka netirgo.

    Kristaps Skutelis
    14.02.2018 18:39
    Reply to  Artanis

    Sāksim ar to, ka Latvijā Apple Watch oficiāli nemaz nav nopērkams. Nu un tie, kam tas ir kaut kādā veidā iegūts, lieto ikdienā. Vismaz tā izskatās lūkojoties uz maniem paziņām, kam ir šāds pulkstenis.

    Artis
    17.02.2018 12:22

    Sievai nopirku Series 1 (2. paaudzes). Pats sev nesen nopirku series 3 (bez LTE) Zviedrijas Apple store. Viss darbojas. Nekad nekas nav uzkārties. Neredzu iemeslu pārdot vai mainīt nevienu no abiem.comment image

    Lapsinieks
    15.02.2018 10:15
    Reply to  Artanis
    disqus_Em7xM3rbGx
    15.02.2018 10:39

    Kolēģis, kungs uz 50 gadiem, pietiekami cienījamā amatā, nesen nomainīja lielu elegantu pulksteni uz Apple ražojumu. Pats ir gana apmierināts, bet no malas izskatās, ka dizaina/prestiža mantu ir nomainījis uz rotaļlietu. Ko gribu pateikt – smart watch noteikti ir sava niša, tie varētu būt īpaši aktuāli jauniešiem, IT speciālistiem utt. kas, attīstoties viedtālruņiem, iespējams, atsevišķu pulksteini vispār nelietotu. Šajās nišās tie notiekti izspiedīs tradicinoālos rokas pulksteņus. Bet kad runa ir par pulksteni kā dizaina elementu, kā aksesuāru, teiksims, pie uzvalka, tur Šveices ražotājiem vēl nav ko satraukties.

    Kristaps Skutelis
    15.02.2018 10:46

    Plus, sporta vai vismaz aktivitāšu trekošanai.

    x
    15.02.2018 12:28

    kungi ap 50 vienmēr atradīs veidu, kā justies jaunākiem – pat ja tas būtu, nomainot pulksteni pret gadžetu vai staigājot skeitborda čībās, kā alternatīva (vai papildinājums) vecajam labajam seksam ar +-meitas vecuma jkdzēm.

    Reklāma