Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā par automašīnu stāvvietām turpmāk varēs norēķināties arī ar “uniPark” mobilo lietotni

    Jaunākie raksti

    No februāra, izmantojot Rīgas Satiksmes un „uniPark” stāvvietas, kas Baltijas valstīs ir viens no lielākajiem autonovietņu pakalpojumu sniedzējiem, autostāvvietu klienti varēs norēķināties ar “uniPark” mobilo lietotni. Par automašīnu novietošanu maksas zonās vai autonovietnēs ar lietotni Latvijas iedzīvotājiem ir iespējams ērti norēķināties arī autostāvvietās Polijā un Lietuvā.

    „Līdz šim lietotne darbojās un stāvvietas apmaksu nodrošināja Polijā un Lietuvā, bet kopš Rīgas pilsēta ir pievienojusies „uniPark” sistēmai, varam piedāvāt ērtāko automašīnu novietošanas risinājumu arī Latvijas iedzīvotājiem. Mūsu mobilā lietotne sniedz iespēju norēķināties par stāvvietām gan Rīgas pilsētas maksas zonās, gan slēgtā tipa autonovietnēs,” skaidro „uniPark” direktors Marjus Blagnis (Marius Blagnys).

    Reklāma

    Saskaņā ar M. Blagņa teikto „uniPark” mobilo lietotni Latvijas iedzīvotājiem būs ērti lietot arī dodoties uz kaimiņvalstīm, piemēram, lietotāji ar „uniPark” mobilo lietotni var norēķināties gan Rīgā, gan arī apmeklējot lielākās pilsētas Lietuvā. Izmantojot šo lietotni, par stāvvietu būs vienkārši norēķināties arī citu valstu iedzīvotājiem, kas viesosies Rīgā, jo apmaksas veikšanai nav nepieciešama konkrētās valsts (šajā gadījumā Latvijas) operatora SIM karte. Lai minētajās valstīs varētu veikt apmaksu, bankas karte tikai jāpiesaista pakalpojuma sniedzējam. Tuvākajā laikā „uniPark” sistēmai plānots pievienot autonovietnes arī Igaunijas pilsētās.

    Rīgā par stāvvietu var norēķināties ļoti vienkārši – veicot naudas pārskaitījumu ar bankas karti vai noslēdzot līgumu ar “uniPark” un konkrēto summu iekļaujot ikmēneša rēķinā. Ar „uniPark” līgumu var parakstīt gan fiziskas, gan arī juridiskas personas. Latvijas iedzīvotāji par stāvvietām Lietuvā šobrīd var norēķināties gan saskaņā ar parakstīto līgumu, gan ar bankas karti.

    Ieslēdzot viedtālrunī GPS funkciju, „uniPark” mobilā lietotne pati identificē Latvijas galvaspilsētā esošās maksas stāvvietas. Novietojot automašīnu, tikai jāieslēdz lietotne un jāatzīmē atrašanās vieta, lai tiktu aktivizēta stāvēšanas laika uzskaite, bet pirms došanās projām laika uzskaite jāaptur.

    „uniPark” administrējamās maksas automašīnu novietošanas zonas un autonovietnes atrodas Baltijas valstu galvaspilsētās, lielākajās Lietuvas pilsētās un Polijā. Slēgtā tipa „uniPark” autonovietnēs, kurās iebraukšana tiek kontrolēta ar automātisko barjeru, mobilā lietotne fiksē, kurā autonovietnē automašīna ir novietota. Dati par automašīnas novietošanu mobilajā lietotnē parādās automātiski, tāpēc klientam tā jāieslēdz tikai vienu reizi – pirms izbraukšanas. Novietojot automašīnu kādā no pilsētas maksas zonām, mobilā lietotne jāaktivizē uzreiz pēc automašīnas novietošanas.

    „uniPark” mobilā lietotne ir pielāgota mobilajiem telefoniem gan ar „Android”, gan ar „iOS” operētājsistēmu. To var bez maksas lejupielādēt „Google Play” un „App Store”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artanis
    06.02.2018 14:57

    Tak jau ir pašmāju izstrādātā Riga Card aplikācija. Priekš kam vēl vienu risinājumu?

    Lapsinieks
    06.02.2018 15:28
    Reply to  Artanis

    vienmēr var censties radīt ko labāku. ar plašāku pakalpojumu klāstu, ērtāku. Tad jau mēs nobalsosim ar maciņiem tālāk. Riga Card strādā arī Igaunijā un Lietuvā? Nē.

    Skābene
    07.02.2018 08:29
    Reply to  Artanis

    Riga card galvenais bonuss ir 20% atlaide par stāvvietu, visādi citādi Mobilly ir daudz ērtāka! Ja daudz braukā uz Leišiem vai Poļiem, tad šitai aplikācijai jau parādās kāda jēga!

    07.02.2018 22:27
    Reply to  Skābene

    par Ušakovu balsosi?

    Kristaps Lācis
    06.02.2018 16:03

    Mobilly atcelts?

    digitalk
    06.02.2018 16:48

    Ar Mobilly mobilo lietotni un īsziņu iespējams apmaksāt autostāvvietas Rīgā (Rīgas Satiksme, EuroParkLatvia un Park&Fly u.c.), Liepājā un Daugavpilī.
    — mobilly.lv

    Edmunds
    06.02.2018 17:59

    Nu nezin, nezin ! Leišiem tur baigi sliktas atsauksmes par aplikāciju.

    Aiai
    07.02.2018 08:44

    Es tajā Unipark metu monētas un šis 5 min gremoja. Protams, tās 5min bija jau noskaitītas no laika. Briesmīgi aparāti, ja kaut kur jāstāv un jāmaksā, tad jebkur citur..

    edzuslv
    07.02.2018 10:48

    Pirmstam gribēja izēst mobilly un tagad sadarbojas ar unipark. hmm

    Krotow
    07.02.2018 13:09
    Reply to  edzuslv

    “Padomju biznesa” nianses.

    07.02.2018 22:28

    Būs jāizmēģina Lietuvā!

    Ansis Svaža
    08.02.2018 10:10

    Šo tikko ir palaiduši Mārupes RIMI stāvvieta. Automāts ir vienkārši neiespējama bremze. Tur veidojas kārtīga rinda. Mobilo aplikāciju kā alternatīvu lietot nevar, jo tā obligāti prasa piesaistīt bankas karti. Biju iecienījis šo RIMI kā pieņemamu alternatīvu Spices RIMI, bet stāvvietas risinājuma dēļ tas tā vairs nav :(

    nr71
    08.02.2018 11:10

    Vienreiz nācās izmantot, jo stāvvietā pretī mn DAILE uz Barona ielas, citas apmaksas iespējas, diemžēl, nav. Tā nočakarējos pieslēdzoties Unipark aplikācijai, ka biju gatavs nemaksāt un pat saņemt sodu par to. Neērta un ar darbības(pieslēgšanās) traucējumiem. Iespējams, ka ar laiku uzlabosies. Labāk gan vispār izslēgt no spēles Unipark. Mobilly ir bijusi un paliek ērtākā, veiklākā un pakalpojums, kurš varētu būt visā LV. Neiebilstu pret viņu monopolu šajā jautājumā.

    As
    08.02.2018 11:45

    Viss kļūst arvien neērtāks:
    -europarkam jāmaksā ar Mobilly
    -ušakovam ar Rigacard
    -uniparka stāvvietām ar unipark app.
    Rezultātā nauda mētājas ntajos e-makos. Forši būtu,ja visu varētu ar vienu app apmaksāt,nu vai vismaz,lai naudu no kartes ņemtu norēķina brīdī un tā nebūtu jāpieskaita dotās app e-maciņā!

    Reklāma