Web Analytics
More
    Reklāma

    Gboard beta ekrāna tastatūra saņem rokraksta atpazīšanu

    Jaunākie raksti

    Google izstrādātā Gboard ekrāna tastatūras lietotne nebūs sveša lielai daļai Android viedtālruņu izmantotāju, tomēr parasti visi uzreiz aizstāj rūpnīcā uzstādīto Gboard ar SwiftKey vai kādu citu lietotni viena iemesla dēļ – Gboard ekrāna tastatūras lietotne visu laiku bija tehnoloģiski nedaudz atpalikusi.

    Tikai tagad Gboard ekrāna tastatūras lietotnei pievienota automātiska iespēja, kas pēc pieturzīmes izvieto atstarpi. SwiftKey, Samsung un citām ekrāna tastatūrām atstarpe pēc komata vai punkta ir loģiska iespēja jau vairāku gadu garumā.

    Reklāma

    Rokraksta atpazīšana Android operētājsistēmā nav jaunums. Iepriekš tā tika atdalīta atsevišķā Handwriting Input lietotnē, kas pieejama Play veikalā. Bet tikko izziņots, ka Gboard beta lietotājiem rokraksta atpazīšana būs pieejama bez vēl vienas lietotnes ielādes viedierīcē. Vismaz man šobrīd atjauninājums ar rokraksta atpazīšanu vēl nav pieejams.

    Vēl vasarā Google ekrāna tastatūras lietotnē Gboard nonāca latviešu valodas ievade ar balsi. Uzreiz jāatzīst, ka iespēja vēl arvien nav gluži nostrādāta līdz galam, vismaz ne latviešu valodai. Paākstīties var, bet ikdienai Gboard balss ievade latviski vēl nav gatava ikdienas darbiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma