Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nāksies pamatīgi mainīt darbības stilu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Vairāki Eiropas pretmonopola uzraugi varētu piespriest Google maksāt soda naudas ne mazāk kā viena miljarda eiro apmērā. Pat Google šādas soda naudas nevar atļauties, kas liks tehnoloģiju gigantam pārskatīt uzņemto uzņēmējdarbības kursu ilgākam laika periodam.

    Eiropas Komisija uzskata, ka Google pārāk daudz novirza meklējumus uz sev izdevīgiem un pašu uzturētiem tīmekļa servisiem un tiešsaistes veikaliem. Eiropa jau iepriekš veikusi līdzīgas izmeklēšanas pret Google un uzņēmums arī vairākkārt sodīts. Pagaidām Google nav sniegusi nekādu oficiālu atbildi par jaunajiem iespējamajiem sodiem.

    Reklāma

    Pagaidām arī nav precīzi zināms, ko Eiropas Komisija pieprasīs mainīt Google darbībā Eiropas Savienības dalībvalstīs. Visticamāk, Google vairs nevarēs dot priekšroku uzņēmumu meklēšanas rezultātiem, kas sadarbojas ar Google Shopping. Tas pats attieksies uz Google Maps rezultātiem, attēlu meklēšanu un līdzīgiem servisiem, kas noved pie pirkumiem, ceļojumiem, lidmašīnas biļešu iegādēm, viesnīcu rezervācijām u.tml.

    Ja Google atteiksies sadarboties vai laicīgi neieviesīs visas Eiropas Komisijas prasības, soda naudas var sasniegt pat 10% no Alphabet apgrozījuma, kas pagājušajā gadā bija 90 miljardi dolāru – tātad maksimālais sods var būt 9 miljardi dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Daris
    19.06.2017 10:59

    Kaut kā sanāk izmantot Google pakalpojumus,
    neieciklējoties uz nez kādiem īpašiem viņu piedāvājumiem – tais pašās Maps vai Chrome.

    Skābene
    19.06.2017 11:39

    Dažkārt konkurences uzraugiem labāk neiejaukties, citādi vēl sanāks kā TC Domina, kur Konkurences padome no patērētāju interešu aizstāvja kļuva par MAXIMA interešu lobiju! :)

    Andre
    19.06.2017 12:06

    Un ko, diez, ES dariis, ja Google paraadiis videejo pirkstu un aizies no ES tirgus? Ko mees tad dariisim ar saviem “anti-monopola” noteikumiem?

    **
    19.06.2017 12:38
    Reply to  Andre

    Cilvēki tāpat varēs izmantos google ,ka arī vairāk 500 miljoni cilvēki kas dzīvo eiropas savienība ir labs iemesls ,lai ne aizietu no tirgus….

    nabadanga
    19.06.2017 15:46

    Pareizi ir. Un vēl Google Play privilēģijas pret citiem veikaliem arī vajag naherizēt. Te varbūt daudz ir starā no Google, bet viņi mēdz būt īpaši sūdabrāļi. Piemēram, tev vienā jaukā dienā var būt apstādināta visa Google AdWords reklāma, jo jūs esat pārkāpis noteikumus, kurus Google ir tikko pieņēmis, nemaz negrasoties pabrīdināt par tiem.

    Nelabojams
    20.06.2017 07:25
    Reply to  nabadanga

    Vai tad tas ir kas slikts, ka kāda sūda reklāma tiek apstādināta?

    Rudzītis
    20.06.2017 13:15

    Paldies Dievam. Nestaigāju ar folija cepurīti, bet Google man ir radījusi ļoti nepatīkamu priekšstatu. Tā ir vienkārši ”netīra” reklāmu kompānija. Nākas vien izmantot YouTube, Google meklēšanu un tulkotāju, tomēr savam profilam esmu atslēdzis jebkādu informācijas glabāšanu, izsekošanu vai vēl ko tik ne. Varētu vēl pastrīdēties, kurš ir lielāks lielais brālis – FB vai Google.

    Reklāma