Web Analytics
More
    Reklāma

    Ļaunatūra iemitinājusies Google Play, apdraud 36.5 miljonus Android ierīču

    Jaunākie raksti

    Ļaundabīga programmatūra ar nosaukumu Judy bija iemintinājusies Google Play Store, turklāt tur tā sabijusi vairākus gadus. Tiek lēsts, ka ļaunatūra Judy varētu būt skārusi 36.5 miljonus Android viedierīču visā pasaulē.

    Google Play Store ir vairāku pakāpju pārbaudes pirms veikalā tiek izvietotas lietotnes, bet pat Google izstrādātā sistēma nav spējusi identificēt ļaunatūru Judy. Lai apietu Google Play Store pārbaudes, ļaundari esot izveidojuši lietotni, kas spēj netraucēti uz viedierīcēm sūtīt slēptas tīmekļa saites, kas noved pie ļaundabīgas programmatūras uzstādīšanas. Play Store bijušas 49 lietotnes, kuras saturējušas ļaunatūru Judy, bet tās visas veidojis viens izstrādātājs. Visas atklātās lietotnes izņemtas no veikala.

    Reklāma

    Google īpaši nav veicies ar Play Store satura sargāšanu no ļaundabīgas programmatūras iesprukšanas. Apple šajā ziņā veicas nesalīdzināmi labāk. Tiesa, Google ir vairākkārt uzlabojuši Play Store drošību ar automātiskām un arī manuālām pārbaudēm, tomēr ik pa laikam urķiem izdodas Play Store iedabūt savus garadarbus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    31.05.2017 10:15

    Ne Google, ne Apple nav profesionāļi aizsardzībā pret ļaunprogrammatūru. Ik pa brīdim izdvest, ka nu tagad gan ir veikts uzlabojums, kas nelaidīs sliktos pie teikšanas, pārsvarā ir mārketings. Un Apple NEVEICAS labāk par Google. Apple ir daudz mazāka tirgus daļa un līdz ar to Apple ir mazāk interesants mērķis.

    wils
    31.05.2017 11:44
    Reply to  nabadanga

    Bet maksātspējīga gan.

    Skābene
    31.05.2017 10:26

    Un cik liela iespēja, ka no tiem miljoniem aplikāciju, tieši tu esi uzstādījis sev inficēto!? Nav tā, ka Viking loto ir lielāka iespēja vinnēt miljonu, kā noraut Judy savā trubā!? :)

    Lapsinieks
    31.05.2017 10:38

    un kā vienmēr – neviena piemēra. Vīrusķērājpārdevēju klaigāšana.

    Usinss
    31.05.2017 21:47

    Nekorekta statistika. Ļaunās programmas tika lejupielādētas 36 milj reižu. Kur teikts,ka viens nevar vairākas novilkt? Neatīk, kad dirš, nezinot. Bija vismaz 20 inficētie softi, un tie kopā bija 36 milj. reižu novilkti. Kāpēc uz viena telefona nevarēja būt visas 20 (reālāk 4-5) aplikācijas? Ievainoto ierīču skaits nav zināms, jo vēl pastāv iespēja novilkt ārpus market aplikācijas.

    as
    01.06.2017 09:05

    Kuras ir tās aplikācijas, kuras man jāķer uz telefona? Varbūt esmu novilcis sev nezinot? Piemērus lūdzu!

    gada_nevārds
    01.06.2017 12:30
    Reply to  as
    Reklāma