Web Analytics
More
    Reklāma

    Keybase visiem piedāvā ērtas, šifrētas čata saziņas iespējas

    Jaunākie raksti

    Keybase ir izveidojis jaunu saziņas servisu Keybase Chat, kas nodrošina uzskatāmu satura šifrēšanu, turklāt to sola paveikt visai ātri un vienkārši. Keybase ir plašāk pazīstams kā ērts atvērtā pirmkoda rīks, kas ļauj mainīties ar šifrētiem dokumentiem.

    Keybase Chat izmantošanai izveidotas visai glītas Android, iOS, Windows 10 un Linux lietotnes, kā arī spraudnis Chrome pārlūkam. Viss, kas nepieciešams Keybase Chat lietošanas uzsākšanai ir Twitter, Facebook vai Reddit lietotājvārds.

    Reklāma

    Ar ko tieši Keybase Chat ir labāks par konkurentiem, piemēram, WhatsApp, kas arī sola šifrēt saziņu? Keybase Chat varēsi sūtīt ziņas cilvēkiem, kuri par šo servisu nekad nav dzirdējuši un nav uzstādījuši Keybase Chat lietotni. Ja saņēmējs nelieto Keybase, viņš saņems paziņojumu kādā no sociālajiem tīmekļiem par to, ka viņu gaida šifrēta ziņa.

    Man gan ir jāatzīst, ka ja nekad neesi dzirdējis par PGP un Symantec Encryption, tad Keybase Chat lietošanas sākums var būt nedaudz mulsinošs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars
    26.05.2017 14:36

    “Ja saņēmējs nelieto Keybase, viņš saņems paziņojumu kādā no sociālajiem tīmekļiem par to, ka viņu gaida šifrēta ziņa.”
    Man šad tad e-pastā ienāk ziņa, kur jāatver saiti, lai izlasītu, paklausītos balss ziņu, kas it kā nosūtīta no whatsapp. Šāda veida ziņas gan no Google puses parasti tiek marķētas kā pikšķerēšanas gadījumi, bet jādomā ka Keybase pakalpojuma sniedzējs būs izdomājuši kā lietotājam viegli pārliecināties, ka ziņa ir reāla, ne pikšķerēšanas mēģinājums

    Usinss
    29.05.2017 08:27

    Rakst ir ok utt. Bet mani satrauc tas, ka Kursors beidzis likt saites uz avotiem un linkus uz aprakstītajiem risinājumiem. Kā tā? Pašma tagad Google jāiet meklēt? Reklāmas liekat man skatīties, bet dzīvi atvieglot gan ne. Būtu pateicīgs, ja šādiem rakstiem, kur ir neta risinājumi utt, būtu klāt arī saite uz oficiālo vietni.

    Kristaps Skutelis
    29.05.2017 08:37
    Reply to  Usinss

    Saite uz avotu, kā ierasts, raksta apakšā. Šajā ziņā nekas nav mainījies kopš Kursora pirmās dienas.

    Reklāma