Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums “Anatomy Next” prezentēs medicīnas nākotni

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmums “Anatomy Next” dažādos kontekstos ir minēts kā viens no perspektīvākajiem vietējiem startup uzņēmumiem. Tā galvenais tirgus ir ārpus Latvijas, taču uzņēmums vēlas arī interesentiem šeit parādīt, kāda būs medicīnas nākotne. Tāpēc 23. maijā plkst. 14.30 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tiks prezentēta tehnoloģija, kuru šobrīd attīsta “Anatomy Next”. Pasākumā IT un medicīnas nozares eksperti arī stāstīs par jaunākajām tehnoloģiju tendencēm medicīnas izglītībā un demonstrēs “Microsoft HoloLens” papildinātās realitātes iespējas. Produkta prezentācija paralēli notiks arī Stenforda universitātē ASV, kas ir viena no vadošajām universitātēm mācību un pētniecības jomā.

    Latvijas jaunuzņēmums „Anatomy Next” veic precīzu 3D anatomijas modeļu un apmācības programmas veidošanu, kas būtiski atvieglos anatomijas apgūšanas procesu studentiem un palīdzēs pasniedzējiem. Uzņēmums šogad absolvējis „Startup Wise Guys” akseleratoru Rīgā, pēc tam veiksmīgi piesaistot 500 000 eiro investīcijas. Iegūtais finansējums tiek izmantots galvas un kakla anatomijas mācību līdzekļu izveidošanai un tā popularizēšanai universitātēs visā pasaulē. Pērn „Anatomy Next” saņēma Eiropas jaunuzņēmumu balvu „Startup Europe Awards 2016” veselības aprūpes kategorijā.

    Reklāma

    https://www.youtube.com/watch?v=DGlC4Xi7S1w

    Programma darbībā RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā Anniņmuižas bulvārī tiks demonstrēta uz Sectra galda. Tas ir īpašs skārienjūtīgs galds interaktīvai apmācībai, ko var izmantot kopā ar jebkuru anatomijas aplikāciju. Interesentiem tiks prezentētas arī “Microsoft HoloLens” tehnoloģijas papildinātās realitātes iespējas. HoloLens brillēs integrētā „Anatomy Next” aplikācija ļauj vizualizēt anatomijas hologrammas.

    Uzņēmums sadarbojas ar medicīnas studentiem visā pasaulē, kuri testē dažādus risinājumus, lai gala produkts būtu ērts lietošanai. Aplikācija tiek plaši izmantota tādās universitātēs kā Latvijas universitāte, Maltas universitāte, Kārļa universitāte Čehijā, kā arī Vašingtonas universitātē ASV. Produkts prezentēts arī Stenforda universitātē, University of California u.c., saņemot atzinību no anatomijas speciālistiem.

    Aplikācijas izstrādē un pilnveidošanā iesaistījušies arī RSU studenti: „Es pati kā medicīnas students pirmajos studiju gados bieži meklēju dažādas iespējas, kā atvieglot cilvēka anatomijas studēšanu. Tāpēc esmu gandarīta, ka medicīnas mācību līdzekļi attīstās līdz ar tehnoloģijām. Nākotnē raugos ar lielām cerībām, jo uzskatu, ka mūsu veidotā aplikācija palīdzēs studentiem ātrāk, efektīvāk un pilnvērtīgāk gūt nepieciešamās zināšanas, lai kļūtu par izciliem speciālistiem,” saka „Anatomy Next” medicīnas konsultante Ieva Grīnberga.

    „RSU medicīnas fakultāte ir nepārtrauktā attīstības procesā, nodrošinot arī jaunāko un ērtāko tehnoloģiju iesaisti studiju dzīvē. Mēs regulāri izmēģinām dažādus produktus, lai uzlabotu studiju procesu un padarītu to interesantāku. „Anatomy Next” ir viens no piedāvājumiem, ar kuru vēlamies iepazīties tuvāk. Saprotam, ka aplikācija pagaidām atrodas izstrādes fāzē un nav pilnīga, tāpēc ļoti gaidīsim gatavo produktu. Labprāt piedāvāsim ekspertu vērtējumu, lai kopā ar studējošajiem un mācību spēkiem lemtu par aplikācijas ieviešanu studentu dzīvē,” saka RSU medicīnas fakultātes dekāns un profesors Guntis Bahs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma