Web Analytics
More
    Reklāma

    Android O – fokuss uz drošību, ātrdarbību un akumulatora darbības laiku

    Jaunākie raksti

    Android O operētājsistēmas versiju Google apveltījusi ar vitāli svarīgu funkciju pievienošanu, bet pagaidām nav izziņots ne Android O versijas numurs, ne arī pilnais nosaukums.

    Pamanāmākā Android O iezīme būs drošības uzlabojumu jomā ar Google Play Protect. Google uzsver, ka jau gadiem fona procesi nodrošinājuši Android operētājsistēmu drošību, bet līdz ar Android O atnākšanu lietotājs varēs redzēt, ko tieši drošības labā paveic Android. Google Play Protect lietotne tiks iekļauta operētājsistēmā, to atjauninās ar Play Store palīdzību.

    Reklāma

    Google ir nedaudz pārsaukusi Android Device Manager, kas turpmāk būs Find My Device, bet pamata uzdevumi netiek mainīti – atrast un dzēst viedierīces saturu.

    Ātrdarbības uzlaboji Android O tiks iegūti, pilnībā pārstrādājot vairākas būtiskas operētājsistēmas daļas. Android O startēsies divas reizes ātrāk, uzstādītās lietotnes arī darbosies jūtami veiklāk.

    Lietotņu izstrādātāju rokās tiks nodoti vairāki rīki, kas ļaus ieraudzīt, kad lietotne sāk pārlieku bieži aktivizēties, tērējot akumulatoru vai aizpildot RAM atmiņu. Tādējādi izstrādātāji varēs laicīgi paturēt lietotnes atjauninājumu izlaišanu, lai izlabotu kļūdas.

    Google ir uzsākusi izlaist Android O beta operētājsistēmas publiskus testus. Android O sākotnēji nonāks pie Nexus 5X, 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel un Pixel XL izmantotājiem. Diemžēl tas nozīmē, ka Google negrasās turpināt Nexus 6, Nexus 9 un Nexus 5 uzturēšanu. Android O operētājsistēmas būvējumi beta testētājiem būs pieejami tuvāko pāris dienu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    edzuslv
    18.05.2017 13:41
    Reklāma