Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Google Family Link varēsim pieskatīt bērnu digitālajā vidē

    Jaunākie raksti

    Noteiktā vecumā vecākiem kļūst aktuāls jautājums par to kā lai parūpējas par bērna drošību digitālajā vidē. Šķiet, ka tehnoloģijas ir visapkārt, un, lai arī ar bērnu par to jēgpilnu lietošanu ir runāts, tomēr gribas pārbaudīt vai atvase to ir ņēmusi vērā. Ar šo problēmu saskaras visos pasaules nostūros tāpēc mobilo ierīču un programmatūras ražotāji piedāvā dažādas aplikācijas un servisus, kas ļauj pasekot līdzi tam kā bērni lieto savus telefonus un planšetdatorus, kā arī vajadzības gadījumā nobloķēt nevēlamu saturu.

    Šodien Google ir paziņojusi par savu jauno produktu – Family Link. Lai varētu izmantot šo risinājumu Android ierīce ir jālieto gan vecākiem, gan bērnam. Kad ierīces sarūpētas, vecāki no sava kontrolposteņa var izskatīt (apstiprināt vai noraidīt to uzstādīšanu) aplikācijas, ko bērns vēlas uzstādīt no Google Play aplikāciju veikala. Tāpat vecāki var redzēt statistiku par telefona izmantošanu (cik bieži tas tiek izmantots un kādas ir populārākās aplikācijas). Vecāki var arī uzlikt ierobežojumus, kas noteiktos laikos noslēdz ierīci gan pa dienu, gan iestatīt noteiktu mācīšanās vai gulētiešanas laiku. No Family Link vecāki var pielāgot arī Google produktus, piemēram, Search meklētāju un Chrome tīmekļa pārlūku bērna ierīcē. Šī lietotne ir izmantojama arī bērniem, kas vēl nav sasnieguši 13 gadu vecumu.

    Reklāma

      

    Ar kādām ierīcēm ir savietojams Google Family Link?

    Kā jau minēju iepriekš, gan vecāku, gan bērnu pusē ir jāizmanto Android ierīce. Vecākiem nepieciešama Android ierīce ar vismaz KitKat (4.4) versiju, bet bērnu pusē gan vajadzēs krietni jaunāku Marshmallow (6.1) vai Nougat (7.0) ierīci. Šobrīd atbalstītās bērnu ierīces ir diezgan ierobežotā skaitā, bet ar laiku šis saraksts noteikti tiks papildināts.

    Kad mēs tiksim pie Google Family Link?

    Šobrīd šis jaunais pakalpojums vēl tiek testēts ASV. Raudzīsim sekot līdzi, kad tas būs pieejams arī mūsu pusē un informēsim. Pievienojies mūsu Facebook lapai, lai šo brīdi nepalaistu garām.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    16.03.2017 08:44

    a ja nepievienosies feisbuka lapai, tad palaidīsim garām?

    16.03.2017 09:00
    Reply to  Lapsinieks

    Es pieņemu, ka ne visi ir tik apzinīgi Kursora lasītāji, kas dienu sāk un beidz ar ielūkošanos šajā jaukajā un informatīvajā tīmekļa vietnē.

    x
    16.03.2017 17:25

    pievienojies feisbukam un tevi pašu pieskatīs zakerbergieši

    Reklāma