Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nākas cīnīties pret viltus sūdzībām par autortiesību pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Tīmekļa meklēšanas gigantam Google nākas pamatīgi pacīnīties, lai spētu iekļauties dažādās Eiropas un pasaules autortiesību pārkāpumu regulās. Jaunākā Google sniegtā informācija liecina, ka sešu gadu laikā no meklēšanas rezultātiem izņemts viens miljards mājaslapu, kas noved pie pirātiska satura datiem.

    Google ar autortiesību pārkāpējiem aktīvi cīnās kopš 2011. gada. Šajā laikā no meklēšanas rezultātiem izņemti arī divi miljardi hipersaišu, kas veda uz pirātiskām lejupielādēm. Pieprasījumi noņemt autortiesību pārkāpēju saites no meklēšanas aug katru gadu, tāpēc Google ir izveidojusi arī automātiskus rīkus, kas izvērtē autortiesību turētāju iesniegumus.

    Reklāma

    Vienlaikus Google norāda, ka ir vairākas organizācijas un pat valdību aģentūras, kas ar šāda veida sūdzībām cenšas panāk interneta cenzūru. Tāpat dažādi grupējumi ar viltus sūdzībām uzbrūk Netflix, BBC un ASV valdības mājaslapu hipersaitēm, mēģinot tās “nosūdzēt” automātiskajiem bloķēšanas algoritmiem.

    Diemžēl statistiku par viltus sūdzībām un noņemtām hipersaitēm uz pavisam legāla satura mājaslapām Google nesniedz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.02.2017 09:19

    Labi redzams, kā ap jaunajiem gadiem filmu un mūzikas izdevēji ēd kaviāru un atpūšas siltajās zemēs.

    Krotow
    16.02.2017 12:30
    Reply to  KKTK

    Kāds tev ir pamats par to domāt?

    Cita lieta, ka anonīma iespēja sūdzēties par autortiesību pārkāpumiem tiešām ļauj negodīgām un politiski angažētām personām nomelnot citus un bojāt dzīvi opozīcijai.

    Reklāma