Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunās paaudzes Audi Q5 tagad pārdošanā arī Latvijas dīleru salonos

    Jaunākie raksti

    Latvijā uzsākta premium zīmola jaunās paaudzes apvidus auto Audi Q5 pārdošana. Modelis, kas  sabiedrībai tika prezentēts 2016. gada rudenī Parīzes motoršovā, kopš 2017.gada janvāra pieejams apskatei, testiem un arī iegādei Audi dīleru salonos Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta. Sākotnējā cena standarta aprīkojumam Q5 2.0 TDI 140 kW pilnpiedziņas S tronic modelim  ir 44 900 eiro

    “Audi Q5 pērn ir bijis mūsu veiksmīgākais modelis ar 144 pārdotiem automobiļiem un 92%  pieaugumu salīdzinājumā ar 2015.gada rezultātiem. Esam pārliecināti, ka, pateicoties pilnpiedziņas sistēmai, augstas efektivitātes dzinējiem, adaptīvai pneimatiskajai balstiekārtai, izcilām informācijas un izklaides sistēmām, kā arī autovadītāja palīgsistēmām, Audi Q5 arī šogad būs klientu favorīts un veicinās zīmola stabilu izaugsmi kā Latvijas, tā arī kaimiņvalstu tirgos,” stāsta Audi zīmola vadītāja Ilze Grase-Ķibilde.

    Reklāma

    Pašlaik Audi Q5 Latvijā ir pieejams ar diviem jaudīgiem un ekonomiskiem dzinējiem – 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. Tie ir kļuvuši līdz pat 20 kW jaudīgāki, vienlaikus patērējot ievērojami mazāku degvielas daudzumu. 2.0 TFSI dzinējam ir 185 kW jauda, taču tas patērē vien 6,8 litrus uz 100 kilometriem un rada vien 154 gramus CO2 uz kilometru. Piedāvājuma klāstu papildinās 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 210 kW un 620 Nm griezes momentu, kas līdz Latvijas patērētājiem nonāks 2017.gada vidū.

    Apvidus auto pieejams 14 dažādās eksterjera krāsās. Modeli var iegādāties ar priekšējiem LED lukturiem vai augstas izšķirtspējas Matrix LED tehnoloģiju ar dinamiskiem pagrieziena rādītājiem.

    Audi Q5 modelim ir ievērojami samazināta tā pašmasa – 2016. gada modelis ir līdz pat 90 kilogramiem vieglāks par savu priekšgājēju. Auto ir 4,66 metrus garš, 1,89 metrus plats un 1,66 metrus augsts ar 2,82 metrus platu riteņu bāzi. Neskatoties uz mazāku svaru, jaunais Q5 ir paaudzies gandrīz visas dimensijas. Pateicoties tā izmēriem, modeli raksturo laba ietilpība un plašums, ļaujot salonā brīvi justies piecām personām. Atkarībā no aizmugurējo sēdvietu pozīcijas, bagāžas nodalījuma tilpums variē no 550 līdz 610 litriem, kas ir par 10 litriem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz pat 1550 litriem.

    Jaunais, efektīvais gaisa kondicionieris ir pieejams divās versijās. Ražotājs piedāvā arī vairākas papildus funkcijas no apsildāmas stūres līdz pat iespējai ierīkot sēdekļus ar masāžas funkcijām. Savukārt Ambiente apgaismojuma pakotne ļauj izvēlēties apgaismojumu no 30 dažādiem toņiem.

    Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma, pateicoties 12,3 collu ekrānam, nodrošina augstas izšķirtspējas attēlu un izcilu grafiku. Jaunais Audi Q5 aprīkots ar modernāko MMI navigation plus sistēmu, kas kopā ar citiem tehniskiem elementiem vadītājam nodrošina iespēju būt tiešsaitē ar līdz pat astoņām mobilajām ierīcēm. Savukārt Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti un ļautu induktīvi uzlādēt viedtālruni. Bang & Olufsen skaņas sistēma ar inovatīvu 3D skaņu piedāvā telpisku augstuma dimensiju. Q5 jaunums ir arī Audi planšetdators, kas nodrošina izklaidi aizmugurē sēdošajiem.

    Autovadītāja atbalsta sistēmās jaunais Q5 piedāvā plašu augstas tehnoloģijas iespēju klāstu trīs pakotnēs – Tour, City un Parking. Aizmugures šķērsojošas satiksmes brīdinājuma funkcija, izkāpšanas brīdinājuma, sadursmes novēršanas un pagriezienu atbalsta funkcijas ir tās tehnoloģijas, kas Audi Q5 autovadītājam nodrošina vēl lielāku drošību uz ceļiem.

    Apvidus automašīnas transmisija ir izstrādāta pilnībā no jauna. Tas attiecas uz sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu, septiņu pārnesumu S tronic un astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārbu (pieejama tikai ar 3.0 TDI dzinēju). Atjaunota arī piecu sviru balstiekārta, kā arī uzstādīta  jauna elektromehāniska stūres pastiprināšanas sistēma. Adaptīva pneimatiskā piekare ļauj mainīt automašīnas braukšanas augstumu, izvēloties vienu no pieciem līmeņiem.

    Jaunais Audi apvidus automobilis ir aprīkots ar 17 collu alumīnija diskiem. Sporta līnijas modeļu standartaprīkojumā pieejami ar 18 collu diski, bet S line sporta pakotne aprīkota ar 19 collu diskiem. Diski līdz 21 collu diametram pieejami pēc izvēles.

    Pierakstīties Audi Q5 testam un uzzināt plašāku informāciju par jaunās paaudzes Audi Q5 var zīmola dīleru salonos Moller Auto Riga vai Moller Auto Lidosta, kā arī Audi Latvija mājaslapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma