Web Analytics
More
    Reklāma

    Google mašīnmācīšanās aizsargās apdraudētās jūrasgovis

    Jaunākie raksti

    Viena lieta ir izsekot putnus vai sauszemes dzīvniekus, tomēr jūras iemītnieku izsekošana ir vienmēr bijusi sarežģīta, dārga, laikietilpīga un ļoti neprecīza. Kvīnslendas Tehnoloģiju universitāte Austrālijā kopā ar Google TensorFlowmachine izveidojusi programmatūru, kas ļauj atrast un novērot jūrasgovis ar no gaisa uzņemtām fotogrāfijām.

    Esošā tehnoloģija spēj atpazīt seklajos ūdeņos aptuveni 80% jūrasgovju, kas ir gandrīz pietiekami, lai zinātnieki varētu veikt to ieradumu novērojumus. Sagaidāms, ka mašīnmācīšanās uzlabos prasmes, lai varētu jau ļoti precīzi attēlos atrast jūrasgovis. Tas ļaus zinātniekiem izpētīt jūrasgovju pārvietošanās ieradumus. Tiek plānots, ka izpēte ļaus zinātniekiem veikt precīzākas un pamatotākas darbības jūrasgovs saglabāšanai.

    Reklāma

    Jūrasgovju populācija ir ļoti neliela, tās izdzīvošana ir apdraudēta. Lai arī jūrasgovis ir aizsargātas ar likumu, to atjaunošanās ir ļoti lēna. Tūkstošiem gadu cilvēki ir medījuši jūrasgovis, lai iegūtu to gaļu un taukus. Jūrasgovis dzīvo 70 gadus un vairojas lēni. Tās apdraud gan cilvēku saimnieciskā darbība, gan okeānu vētras, parazīti un dabīgie ienaidnieki, kā haizivis, zobenvaļi un krokodili.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma