Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas nevalstiskajām organizācijām — iespēja saņemt programmatūras ziedojumu

    Jaunākie raksti

    Globālās Microsoft filantropijas programmas Microsoft Philanthropies ietvaros nevalstiskajām organizācijām (NVO) Latvijā Microsoft Azure mākoņpakalpojumi tagad ir pieejami bez maksas 5000 ASV dolāru vērtībā ik gadu. Mākoņa platforma Azure ir pakalpojumu kopums, kas ietver datu uzglabāšanas, apstrādes un analītikas rīkus, dažādas lietojumprogrammas un citus IT rīkus. Tie nevalstiskajām organizācijām sniedz iespēju strādāt efektīvāk, drošāk un ātrāk, ļaujot koncentrēties uz savām tiešajām prioritātēm — atbalsta programmām un projektiem tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

    Azure pakalpojumus ir vienkārši integrēt organizācijas esošajā IT infrastruktūrā un pielāgot to izmantošanas apjomu faktiskajām vajadzībām. Arī finansiālais ieguvums ir būtisks, jo katrs eiro, kas tiek ietaupīts, efektivizējot IT izmaksas, nozīmē papildu eiro, kuru organizācija var izmantot savu mērķu sasniegšanai.

    Reklāma

    “Pieeja mūsdienīgām tehnoloģijām dod iespēju darboties ātrāk un efektīvāk, tāpēc aicinu ikvienu organizāciju šo iespēju izvērtēt. Taču ne mazāk svarīgi ir prast ar jaunajām tehnoloģijām rīkoties. Tāpēc sadarbībā ar Microsoft Latvia, daudz ieguldām arī NVO tehnoloģiju prasmju apgūšanā. Ikgadējā forumā “NVO Tehnoloģiju laikmets” iepazīstinām nevalstisko organizāciju pārstāvjus ar dažādiem e-rīkiem, lietotnēm un programmām, kuras var atvieglot un daudzveidot NVO darbu,” vērtē Kristīne Zonberga, Latvijas Pilsoniskās alianses pārstāve.

    “Turpinoties sabiedrības digitālajai transformācijai, aug arī nevalstisko organizāciju nepieciešamība droši uzglabāt, viegli piekļūt informācijai un ātri apstrādāt lielus datu apjomus neatkarīgi no tā, vai atrodies savā birojā, kopienas pasākumā vai misijā kādā citā pasaules valstī. Nevalstisko organizāciju pārstāvji bieži strādā garas stundas vakaros vai ārpus biroja, risinot sarežģītus, mums visiem nozīmīgus jautājumus, tāpēc pieeja informācijai no jebkuras vietas ir īpaši svarīga. Microsoft ziedo tehnoloģiju resursus, lai šīs organizācijas var paveikt vairāk un palīdzēt lielākam skaitam cilvēku,” atklāj Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa.

    Microsoft Azure mākoņpakalpojumu nodrošināšana NVO sektoram ir nākamais solis ceļā uz Microsoft nosprausto mērķi ziedot programmatūru NVO viena miljarda ASV dolāru vērtībā trīs gadu laikā.

    Viens no piemēriem tam, kā mākoņpakalpojumi var padarīt efektīvāku sabiedriskā labuma pakalpojumu sniegšanu, ir pasaules veselības aprūpes organizācija Partners In Health. Pārceļot datus uz mākoni, tā ne vien ietaupīja 250 000 dolāru, ko līdz šim bija tērējusi savu serveru uzturēšanai, bet, izmantojot Office 365 iespējas, padarīja ievērojami efektīvāku informācijas apmaiņu starp organizācijā iesaistītajiem mediķiem.  Tas īpaši būtiski ir krīzes situācijās, kad, piemēram, tiek saņemta ziņa par Ebolas vīrusa straujo izplatību noteiktā Āfrikas kontinenta daļā, un izšķiroša ir ātra rīcība, aprēķinot un mobilizējot nepieciešamos cilvēku resursus uz epidēmijas skarto teritoriju. Šādos gadījumos operativitāte, spējot novērtēt situāciju, un saziņa reālā laikā nozīmē vairāk izglābtu cilvēku dzīvību.

    Vienlaikus Microsoft ir laidusi klajā materiālu “A Cloud for Global Good”, kurā iekļautas rekomendācijas un ieteikumi drošai un efektīvai mākoņpakalpojumu izmantošanai publiskā un nevalstiskā sektora darbā.

    Nevalstiskās organizācijas var pieteikties arī citu programmatūras pakalpojumu saņemšanai, tostarp Windows 10, Office 365 un citiem. Papildu informācija par programmu: www.microsoft.com/nonprofits un @msphilanthropic Twitter kontā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma