Web Analytics
More
    Reklāma

    27. oktobrī Rīgā notiks kiberdrošības konference “DSS ITSEC”

    Jaunākie raksti

    Latvija var būt lepna ar to, ka tieši Rīgā notiek viens no lielākajiem kiberdrošības mēneša pasākumiem starp vairāk kā 300 pasākumiem Eiropas Savienības oficiāli apstiprinātajā kiberdrošības mēnesī – Oktobrī.  Vairāk kā 80 prezentācijas 9 paralēlajās sesijās no pasaules nozares ekspertiem no vairāk kā 20 dažādām valstīm, interneta tiešraide visas Eiropas un Pasaules mērogā, uz kuru jau ir reģistrējušies nozares eksperti no vairāk kā 50 pasaules valstīm, vairāk kā 25 starptautiski ievērojami mediju partneri – tie ir tikai daži no nozīmīgākajiem faktiem, ar kuriem šogad var lepoties kiberdrošības nozares 7.gadskārtējā starptautiskā konference “DSS ITSEC”. (Vairāk informācijas un reģistrēšanās te: https://www.dssitsec.eu)

    Šogad konferencē koncentrēti runāsim tieši par savienoto lietu internetu – tā radītajām iespējām un arī riskiem. Pirmo reizi kiberdrošības konferencē mūsu reģionā piedalīsies pasaules slavenais IBM Watson mākslīgā intelekta robots “NAO”, kurš kopā ar Eiropas Tīkla un Informācijas Drošības Aģentūras stratēģisko operāciju vadītāju Stīvu Purseru un pasaulslaveno šifrēšanas standarta PGP izgudrotāju Filu Cimmermanu uzstāsies konferences pirmajās trijās galvenajās prezentācijās rīta sesijā.

    Reklāma

    2016.gads ir ievērojams ar ļoti daudziem Eiropas Savienības un starptautiski nozīmīgiem notikumiem tieši digitālās ekonomikas attīstības kontekstā. Eiropa pieņēma plaši diskutēto (un pat nedaudz starptautiski kritizēto) personas datu aizsardzības regulu – par šo būs pat vesela atsevišķa konferences paralēlā sesija. Vēl Eiropa izveidoja un apstiprināja vienotu visām dalībvalstīm kiberdrošības stratēģiju. Šobrīd ļoti aktīvi notiek darbs pie vienotā Eiropas Digitālā tirgus izveides, kurš sola izveidot papildus ieņēmumus vairāk kā 415 mijardu Euro apmērā, kā arī radīt desmitiem tūkstošiem jaunu darba vietu visās 28 Eiropas Savienības valstīs. Tomēr bez birokrātijas riskiem pastāv arī citi, daudz nozīmīgāki un ļaundabīgāki riski.

    21.gadsimtā, tieši kontekstā ar digitālo ekonomiku, milzīga loma ir tieši digitālo datu un kibertelpas aizsardzībai no kibernoziedzniekiem, kuru vidū nereti ir pat veseli organizētās noziedzības sindikāti, noziedzīgie nodarījumi notiek pat veselu lielu valstu mērķtiecīgu darbību dēļ, nemaz nerunājot par augstāko apdraudējumu jeb par teroristiem-ekstrēmistiem. Arvien biežāk ziņu portālos vai drukātajos medijos parādās tādi termini kā “Kiberspiegošana”, “kiberterorisms”, “kiberkarš”, vai pat nopietnas datu noplūdes, kas skar nevis slavenības un to digitālās iekārtas, bet gan veselas industrijas vai nacionālās kritiskās infrastruktūras. Ziņās varam lasīt, ka no bankām tiek izkrāpti miljoni, notiek masīvi uzbrukumi Vatikānam, Pentagonam, bet nesen pat pakalpojumu lieguma uzbrukumi ir sasniedzis vienu 1 Tbps lielu jaudu. “Labie hakeri” tikmēr tehnoloģiju portālos demonstrē kā attālināti var uzlauzt automašīnas, droņlidaparātus vai “gudrās ierīces”, pārņemot pār tām pilnu kontroli, izmantojot tikai savus mobīlos telefonus un internetu. Konferencē arī būs daudz dažādu paraugdemonstrējumu no “labajiem hakeriem” no Vācijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Latvijas un citām valstīm. Jo, ja Tu nezini kā Tevi, Tavu uzņēmumu, Tavas iekārtas var uzlauzt – kā tad ir iespējams aizsargāties un pasargāt sevi un savus radus, draugus, darbiniekus. Tieši tāpēc ir izveidota vienota zināšanu, pieredzes, biznesa kontaktu apmaiņas platforma, kuru apmeklējot mūsu uzņēmēji var stiprināt savu starptautisko konkurētspēju, bet valsts sektors novērst riskus, kas saistīti ar digitālo ekonomiku un tās iedzīvotāju un uzņēmēju sensitīvajiem datiem.

    Dalībai «DSS ITSEC 2016» tiek aicināti pieteikties biznesa un IT nozaru speciālisti un vadītāji, auditori, risku pārvaldnieki, personas datu apstrādes speciālisti. Pieteikšanās notiek, aizpildot reģistrācijas anketu vietnē http://www.dssitsec.eu Ja nav iespējas pasākumu apmeklēt klātienē, visas dienas garumā būs vērojamas tiešraides gan mediju partnera LMT Straume portālā, gan Delfi portālā, gan vietnē Youtube. Visu paralēlo sesiju interneta saites gan būs pieejamas tikai pasākuma reģistrētiem dalībniekiem.

    “DSS ITSEC” ir starptautisks kiberdrošības pasākumu zīmols, ko 2010.gadā izveidoja, uztur un attīsta vadošais kiberdrošības jomā Baltijas tirgū strādājošais un starptautiski pazīstamais Latvijas IT uzņēmums “Data Security Solutions”, kas ir gan Latvijas IT Cluster, LIKTA, LTRK, LTA, AmCham un Drošības Federācijas biedrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma