Web Analytics
More
    Reklāma

    “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom” pusfinālā dominē Latvijas un Igaunijas startapi

    Jaunākie raksti

    Latvijas pirmā startapu akseleratora pusfinālā izvirzītas 6 komandas no Latvijas un 3 no Igaunijas. Tāpat pārstāvētas ir tuvējā reģiona valstis – 2 komandas no Baltkrievijas, 2 no Ukrainas un pa vienai no Bulgārijas un Ungārijas. Par dalību akseleratorā sacentīsies arī pa vienam startapam no tādām valstīm kā Indija, ASV, Nīderlande, Turcija un Apvienotā karaliste.

    “Igauņi vienmēr bijuši līderu pozīcijās Startup Wise Guys akseleratoru atlasē, kas loģiski, jo programma līdz šim bija bāzēta Tallinā. Prieks, ka atverot programmu Rīgā, izdevies iekustināt latviešus un citu tuvējo valstu B2B startapus. Turpmāk ceram redzēt arī aktīvāku lietuviešu dalību,” komentē Startup Wise Guys izpilddirektors Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    Reklāma

    Programmai kopumā bija pieteikušies 137 startapi. Atlasītie 20 pusfinālisti 23. un 24. augustā tiksies ar “SWG Riga powered by Lattelecom” mentoriem, iepazīsies ar komandu, telpām un vietējo startapu komūnu. Septembrī akselerācijas procesu sāks tikai 8 uzņēmumi, kas būs sevi pierādījuši gan ar līdzšinējiem biznesa rezultātiem, gan arī spēcīgām un aizrautīgām komandām. “SWG Riga powered by Lattelecom” akselerācijas programma ilgs līdz gada beigām, 3 mēnešu laikā startapiem būs pieeja 150 mentoriem un investoriem, pieredzes apmaiņa ar uzņēmumiem, kas jau iepriekš izgājuši SWG programmas, un iespēja strādāt modernās telpās.

    “SWG Riga powered by Lattelecom” ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību sāks 2016. gada rudenī. Startup Wise Guys (SWG) ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas, no kurām pēdējās 3 zem BusinessTech zīmola, pilnībā fokusējoties uz B2B un SaaS biznesa idejām. SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā Sorry as a Service, Leaf.fm un Investly, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un sasnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

    Startup Wise Guys programma Rīgā tapusi sadarbībā ar Lattelecom, kas pateicoties gudrām investīcijām jaunos pakalpojumos ir kļuvis par lielāko telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēju Latvijā. Lattelecom ir mūsdienīgs IKT risinājumu eksperts, kas veido labāku cilvēku ikdienu, sākot no optiskā interneta ar ātrumu 1Gbit sekundē, modernāko televīziju Baltijā, drošāko datu centru Ziemeļeiropā un datu pārraides tīklu TransBaltic Gateway, kas savieno Frankfurti un Kīnu, kā arī vairāk nekā 70 IT risinājumiem jebkura veida uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma